CHOOSE LANGUAGE
Notification 2
Dr. Frances Reed in njegova žena Kathy sta veterinarja. On se ukvarja z živalmi na kmetijah, ona z domačimi živalmi. Njun ljubljenček je majhen ježek, ki je ostal sirota, ko je mamo povozil traktor. Kathy ga kliče Hotchiwitchi. To je tradicionalno ime za ježa v Norfolku, kjer je odraščala.
Bob Roberts popravlja škornje in čevlje vaščanov, tako kot njegov oče pred njim. S tem se ukvarja že skoraj 50 let.
Je upokojen profesor arheologije iz francoske univerze in tesno sodeluje v krajevnih izkopavanjih keltskih naselbin.
Zgrajen v zgodnjem 15. stoletju in omenjen v pravnem dokumentu avgusta 1435. Za razliko od labirinta iz grmovja, kjer se ljudje lahko izgubijo, je to redek primer labirinta, narejenega iz med seboj prepletenih oz. povezanih opečnih poti.
Brezplačno na voljo vsem. Kolesarski okvirji naj bodo pritrjeni na konstrukcijske letve z močno ključavnico in verigo.
George Oaktree dela v vaški kovačnici že več kot 50 let, tako kot pred njim njegov oče in stari oče. Je vedno pripravljen pomagati, z ironičnim nasmeškom, predrzno, nesramno zgodbico in z leskom v očeh. Sposoben je narediti neverjetne izdelke iz kovine in zna skoraj vse popraviti.
Lep odsek vodne poti z otokom Paradise na sredini. Lahko najamete čolne različnih vrst. Če Freda ni tam, pokličite na 411 567 in čoln rezervirajte. Del jezera je za plavalce ograjen z vrvjo.
Krajevni vozni red se nahaja pod nadstreškom postajališča. Klop so postavili lani.
Redni avtobusni promet do bližnjih mest in vasi. Vozni redi so izobešeni poleg avtomatov za vozovnice. Osebje je tam od 7. ure zjutraj do 11. ure zvečer. www.ruralbusesco.uk Tel: 411 888.
“Belinda’s” je odprta od 9.00 do 17.30, ob nedeljah je zaprta. Lastnica sama peče različne vrste kruha in slaščic. Njeni smetanovi kolači so znani daleč naokrog. Najbolje je, da pridete zgodaj, ker se vse zelo hitro razprodana. Lahko pa tudi naročate po telefonu: 411 633
Vsako prvo soboto v mesecu lahko zakonito kupite ali prodajate stvari. Gre za “naredi si sam” tržnico, kjer lahko vsak, ki želi kaj prodati, parkira svoj avto v vrsto ali krog, odpre avtomobilski prtljažnik in pokaže, kaj bi rad prodal. Kontaktirajte organizatorko Sandy Baxter na bencinski črpalki, tel. 411 555.
Del jezera, ki ni nikjer globlje od 122 cm, je ločen z vrvjo, da bi se preprečile nesreče med plavalci in čolni. Na otoku sta majhna lesena skakalna deska in splav.
Fred West tu živi že 40 let. Izdeluje lesene izdelke za vsakogar iz vasi. Izklesane kipe in lesene okraske lahko kupite tudi po spletu. Tel: 411 777 www.carvedgifts.eu
Vodi jo Jill Yates, žena kmeta na Oaktree kmetiji. Prodaja izdelke, kot so jajca, sadje in zelenjava. Prav tako prodaja tudi domačo marmelado in omake. Odprto od 10. do 12. ure od ponedeljka do sobote.
Igrišče, kjer igra vaška nogometna ekipa ob sobotah, uporablja krajevna šola. Ko je igrišče prosto, ga lahko uporablja vsak.
Kmetija je iz 16. stoletja in je v lasti dr. Mapla. V lasti iste družine je že več kot 150 let. Obiskovalci si lahko ogledajo starodavni obrambni jarek in družinsko zbirko redkih živali. Tel: 411 500
Klub, kjer se nahajajo tudi bar in majhna restavracija, je odprt za obiskovalce po nizki dnevni ceni. Letna članarina znaša £25. Tajnica Penelope York. Tel: 411 222
Holly Knoll, najvišja točka v vasi, ponuja ljubek razgled čez celo pokrajino, ki jo lahko občudujete iz lesenih stolov v paviljončku. Destinacija je pozimi priljubljena med sankači. V bližini se nahaja mlin.
So odprti za javnost. Tu najdemo velike trate, eksotične cvetlične grede in starodavna drevesa, kjer so dom našle družini rdeče veveričke.
Zgrajen v devetdesetih in prenovljen leta 2004 ponuja 20 dvoposteljnih in 12 enoposteljnih sob. v hotelu se nahajajo restavracija, notranji bazen s savno, namizni tenis in igrišče za skvoš. Brezplačni wifi. Lastnika in vodji sta Jane in Tarquin Pettifer.
Fred ponuja najem čolnov od 9. do 17. ure, ko je vreme lepo od maja do septembra. Njegova telefonska številka: 411 567.
Mlin na veter, zgrajen leta 1785, je bil leta 1885 delno uničen zaradi ognja. 1905 je bil obnovljen. Do 1988 so ga vaščani uporabljali za mletje žita. Iz zgornjega nadstropja imamo odličen razgled. Vstop je prost.
Stranišča so vedno odprta in brezplačna. Nahajajo se blizu vaške zelenice. Vzdržuje in čisti jih Mick Roper iz gasilske postaje.
Smetnjaki za plastiko, kuhinjske odpadke, papir in kovino.
Slikovita vrsta hišic iz 17. stoletja, pokrita z norfolško trstiko.
Stanejo £2.50 na uro. Idealni so za piknike na otoku Paradise. Dostopni so vsak dan od 8.00 do 18.00, v kolikor to vreme dopušča. Rezervirajte vnaprej, pokličite Freda: 411 567
Posajen je z jablanami in hruškami. Je del kmetije Grange. Vsako leto zgodaj v maju, ko drevje cveti, ponuja pogled, ki je nepozaben. Predstavljen je tudi na razglednicah, ki se prodajajo na pošti.
Majhno, pokrito postajališče, ki je bilo pred kratkim postavljeno za udobje potnikov.
Namenjen je vsem mladostnikom med 12. in 17. letom starosti. Med delovnikom obratuje od 18.00 do 21.00 in ob sobotah, od 14.00 do 21.00. Vodita ga Nancy in Roger Freeman, čigar starši vodijo pivnico Kingfisher.
Zgrajena leta 1945 v čast konca druge svetovne vojne. Za svoje mesečne sestanke jo uporabljajo mladinski klub, taborniki in vodiči ter vaški odbor.
Zgrajeno v zgodnjem 19. stoletju. Prejšnje je uničilo požar. Župnik je častiti Hubert Webb, ki vodi lokalno taborniško skupino in amaterski dramski krožek ter mašuje v dveh bližnjih vaseh: Foxton in Beaverdale.
Je v lasti Golf kluba. Njegovo osebje ga nadzoruje. Je odprto za javnost.
Nadzoruje ga hotelsko osebje in je brezplačno za javnost. Prosijo za vzdrževanje čistoče in parkiranje med belima črtama.
Njeni lastnik je Sir Herbert Scott-FitzJames. Nahaja se v Fennimore Hall. Vodita jo Sandy Baxter in njegov sin Alan. Odprto od 6.00 do 23.00. Prodajajo tudi pnevmatike in izvajajo nekaj servisnih del. Tel: 411 111
Je tradicionalno osrčje vasi in se nahaja med cerkvijo in reko, kjer se odvija veliko vaških proslav in praznovanj. Tu najdemo tudi spomenik vojne.
Vodita ga Martin Tompkins in njegov sin Robert. Na razpolago 24 ur na dan. Na razpolago je tudi minibus z 8 sedeži in Rolls Royce limuzina za poroke. Posebne tarife za Stansted letališče in trajektni terminal v Harwichu.
Zemljišče je vasi podaril oče dr. Mapla.
Dr Susan Green ima ordinacijo zraven svoje hiše. Odprta je od ponedeljka do petka od 9.00 do 12.00. Ko je zdravnica na obiskih pri bolnikih, primere prevzame njen asistent Paul Brown, ki je nedavno postal zdravnik. Za termin, pokličite na 411 001. V nujnih primerih pokličite 0800 000.
Hotel Europa ima hišno frizerko, Mademoiselle Francoise, ki frizira tudi veliko vaščanov v svojem salonu na Glebe Lane, ki ga vodi njena asistenka Josephine. Salon je ob delavnikih odprt od 9.00 do 13.00. Tel: 411 990
“Clippers” na Glebe Lane 22 ponuja striženje las za moške in fante.
Založen je z državnimi in lokalnimi časopisi, priljubljenimi revijami in raznimi drobnarijami, kot so kuverte, beležke, pisala, kemični svinčniki, razglednice, voščilnice in drugo. Vodita ga Trefor Vine in njegova žena Anne.
S ponudbo tople hrane in privlačne terase, ki ima ljubek pogled na reko, je postala ključno zbirališče v vasi. Je v lasti Billa Freemana in njegove žene Olge. Prevzela sta jo pred skoraj petimi leti. Takrat se je imenovala Elephant in Castle in je bila precej zanemarjena, potrebna obnove in vlaganja. Sedaj pa posel cveti.
Uspešna kavarna na Glebe Lane 15, se je odprla lani. Ob nakupu hrane ali pijače za £3 dobiš 30 minut brezplačnega internetnega dostopa.
Šolo jahanja, odprto leta 1930, še vedno vodi ista družina. Ponujajo najem čistokrvnih in otroških ponijev. Šola ima tudi majhen prostor, ki se uporablja za učenje dresiranja in preskakovanja. Pokličite Jenny Walker na 411 321.
Stojijo poleg šole jahanja. V njej so nastanjeni konji. Ponujajo tudi prostor konjem, ki so v lasti vaščanov.
Uspešen mini market, ki je v lasti Cindy White in njenih štirih otrok. Odprto ob delavnikih med od 6.00 do 18.00 in ob nedeljah od 8.00 do 12.00.
Majhna lekarna, ki ima na zalogi tisto, kar družine najbolj potrebujejo. Vodita jo Betty in Ted Hughes, oba izučena farmacevta.
Vaško pošto že 30 let vodi Jennifer Green. Odprta je ob delavnikih od 8.00 do 12.30 in od 14.00 do 18.00, ob sobotah in nedeljah pa od 8.00 do 12.00. Prodaja tudi časopisje, revije, sladkarije in razglednice. Velja za mesto, kjer izveš najnovejše govorice.
Nudi lep razgled na jezero in se nahaja v zavetju pred vetrom. Opremljen je z lesenimi klopmi pod dvema vrbama.
Na voljo so tri teniška igrišča, ki stanejo £3 za pol ure. Za rezervacijo pokličite 411 900. Možna tudi izposoja loparjev in žogic.
Velik je 25 metrov x 15 metrov in je odprt za javnost. Odprt od 8.00 do 18.00, od maja do septembra. Za varnost skrbi Wilf Dean, bivši pomorski narednik in izučeni reševalec iz vode.
Zgrajena leta 1447 v zgodnjem gotskem stilu. Ima čudovite vitraže. Nove orgle so namestili leta 2004. Nedeljske maše so ob 11.00 in ob 18.30. Med tednom je maša ob sredah, ob 19.00.
Priljubljen poleti za mamice z majhnimi otroki.
Leži za cerkvijo. Tam rastejo ljubka stara drevesa. V mesecu maju je tam viden barvni spekter številnih spomladanskih rož. Je zatočišče miru in tišine, kjer rado poseda veliko vaščanov.
Po vasi potekajo številne pešpoti, ki jih čistijo skavti.
Se uporablja tudi kot pešpot. Kolesarje naprošajo, da so pozorni na pešce in njihovo varnost.
Dolga je 75 milj. Izvira v hribih Derbyshira in teče v Severno morje blizu Colchestra. Nudi veliko možnosti za šport in rekreacijo. Vaščani jo koristijo za plavanje, čolnarjenje in ribolov.
Ostanki antičnega listnatega gozda – večinoma hrastov in bukev ter borov in jelk iz poznega 20. stoletja.
Je starodavni most, zgrajen v 14. stoletju. Priljubljen je pri fotografih.
Ustanovljena leta 2002 v bivšem vrtcu z namenom zagotovitve stalne prisotnosti v vasi. Osebje je na voljo 24 ur.
Širok izbor slikovitih pešpoti in lesenih stezic za sprehajanje vzdolž reke in skozi naravo. Ena priljubljena pot vodi do Holly Knoll mimo starega mlina.
Namenjen je srečanju upokojencev, ki se srečujejo vsak prvi četrtek v mesecu v bivši vaški dvorani ob čaju in torticah ter gostujočih govorcih. Novinci so vedno dobrodošli.
Je del kmetije Yeoman. Večinoma gojijo zimsko pšenico in pasejo ovce. Eno polje je namenjeno majhni čredi mlečne živine.
Ponuja zgodnje šolanje otrokom iz vasi od 7. do 11. leta starosti. Vrtec lahko obiskujejo otroci od 3. leta starosti dalje. Starejši otroci obiskujejo srednjo šolo v bližnjem mestu. Večina jih potuje s šolskim avtobusom.
V 11. stoletju ga je skopal Ulf, majhen saški posestnik, da bi zaščitil svoje ovce pred volkovi in da bi se oskrbel z ribami ob petkih. Jarki so splošna značilnost srednjeveških kmetij na tem območju.
Od leta 1715 naprej je lastnik družina Ethleston. Sedaj prideluje različne vrste zelenjave in redi prašiče ter perutnino.
Postavljen leta 1923 v spomin vaščanom, ki so žrtvovali svoja življenja v prvi svetovni vojni. Leta 1949 so dodali kamnite plošče za tiste, ki so umrli med leti 1939 in 1945.
Doniral ga je vaščan v spomin na svojo vnukinjo, ki je utonila v nesreči s čolnom leta 2005. Je dobrodošlo zatočišče za vse tiste, ki jih ujame poletna nevihta.
Se nahaja sredi jezera. Pokrit je z eksotičnim rastlinstvom, ki privablja osupljivo raznolikost divjih živali. Je idealen kraj za piknike in sprostitev v vašem plitkem čolnu.
Priljubljeno pri starših z majhnimi otroki. Otroci naj bi bili vedno pod starševskim nadzorom.
So udobno nameščeni na robu reke. Večinoma jih uporabljajo ribiči.
Večinoma ga uporabljajo otroci, ker so v njem samo majhne ribe. Vedno znova ga napolnijo z ribicami in žabjim mrestom.
Veliko kmetov v vasi ima svojo čredo ovac. Večina je vrste Longhorn ali Hardwick. Dr. Maple na kmetiji Grange pa ima čredo Jacob ovac, ki so prepoznavne po svojem črnem, belem, sivem in rjavem kožuhu ter rogovi.
Vodi od vaške trgovine po Westland Road v center vasi, okrog do trgovine s slaščicami in tako skoraj tvori celoten krog.
Greystone Lane se prične pri vaški trgovini in vodi iz vasi mimo jezera s čolni.
Je glavna ulica skozi vas. Vodi od Bucklanda na zahodu do Bradfieldske škofije na jugovzhodu.
Nekaj konjev je v lasti jahalne šole. Uporabljajo jih za treniranje novincev ali za izposojo zainteresiranim. Drugi konji so v privatni lasti vaščanov, ki za nastanitev konjev plačujejo.
Krave so pasme Dairy Shorthorn, priljubljene vrste govedi za proizvodnjo mleka. Ta čreda pripada dr. Maplu na kmetiji Grange.
So posebne vrste, imenovane Gloucester Old Spot. Imajo izrazite črne pike in izgledajo nenavadno. Njihov lastnik je Jock McDonald na kmetiji Yeoman.
Odprta je od lanskega leta in je sedaj središče vaške informacijske družbe. Na zalogi imajo veliko računalnikov, prenosnikov in aplikacij za pametne telefone. Ponujajo tudi popravila in nadgradnjo računalniške opreme.
Jill in John King vodita zelo živahno trgovino in ponujata osupljivo ponudbo jedi, ob katerih se marsikomu cedijo sline.
Veličasten Elizabetinski dvorec, zgrajen leta 1594. Obširno območje vključuje področje gozdov in čredo jelenov. Lastnik je Sir Herbert Scott-FitzJames, bivši ambasador in bivši olimpijski smučar. Je družinski sedež od leta 1785. Vzreja konje in ima zbirko slik in zgodnjega strelskega orožja.
Osebje so prostovoljci. En gasilec je vedno dežuren.
Vodita jo Terry in Carol Webster. Odprta je vsak dan od 12.00 do 14.00 in od 18.30 do 22.00.
Kot na gasilski postaji, so tudi tukaj vsi prostovoljci. Ena oseba je vedno dežurna.
Vodi jo Giles Fairweather, in sicer vse od smrti svojega strica, ki je bil med drugo svetovno vojno pomorski oficir.
Del kmetije Castle, omenjen zaradi predanosti mešanemu kmetijstvu.
Priljubljeno središče, kjer lahko člani javno razpravljajo o svojih problemih in dobijo nasvete.
Trgovina, kjer lahko zastaviš nekaj v zameno za majhno posojilo. Vrnjeno dobiš, ko odplačaš posojilo. Ali pa dobiš denar za nekaj, česar ne potrebuješ več in zastavljavec predmet proda naprej. Zastavljalnice so bile zelo pogoste, vendar so postale bolj prestižne in se sedaj imenujejo denarni pretvorniki.
Joe Chard je strokovnjak za starodavni način prekrivanja. Rad uporablja norfolško trstiko, ki drži 70 let, namesto cenejše pšenične slame, ki jo je treba zamenjati že po 40 letih. Streho vedno pokriva z mrežo iz fine žice, da prepreči ptičem gradnjo gnezd.
New hotspot created at 2015-09-16 @ 52:54
Ustanovila sta jo Olga in Feodor Antonova leta 2008. Specializirana sta za ruščino in angleščino za tujce.
Novo prenovljene garderobe za bazen. Poleg so prhe, stranišča, savna in masažna kad. Brisače si lahko izposodite pri kopališkemu mojstru.
Prvotna stavba, kamor so problematične pijance zaklenili za eno noč. Sedaj je tam zasilni generatorski sistem za policijsko postajo.
So sestavljene iz senika, s prostorom pod njim za shranjevanje krme za govedo in za bolj specializirane izdelke za eksotične živali, ki jih vzreja dr. Maple.
Hiša, kjer živi ostarela mama dr. Mapla s šestimi mačkami, je vedno bil del kmetije Grange.
Lani sta jo odprli Daisy in Josie Stone, dve mlajši sestri, ki po končani univerzi nista mogli najti službe. Dobili sta posojilo od strica, da sta financirali stroške odprtja.
Clara Benson poučuje odrasle v igranju violine v konservatoriju, ki je zraven njene hiše.
Je lesena koča, v kateri imajo skavti tedenska srečanja.
Tukaj kmetija Grange spravlja seno za živino. Spodaj shranjuje koruzo in krmo za živali.
Hugh Palmer je ravnatelj lokalne šole, vodi jo od leta 2004.