CHOOSE LANGUAGE
Notification 2
Construit la începutul secolului al XV-lea, fiind menționat într-un act juridic datat din august 1435. Spre deosebire de labirinturile din garduri vii, unde oamenii se pot rătăci, acesta constituie un exemplu rar de labirint construit din întortocheate cărări din cărămidă.
Disponibil gratuit pentru public. Cadrele de bicicletă trebuie fixate de suportul din bare cu lacăt și lanț puternici.
George Oaktree lucrează în fierăria satului de mai bine de 50 de ani, ca și tatăl și bunicul său înaintea lui. Este întotdeauna dispus să ajute oamenii, cu un zâmbet crispat pe buze, spunând povești cochete și cu sclipiri în ochi. Se pricepe uimitor de bine la fierărit, făcând și cele mai complexe lucruri, și poate repara aproape orice.
O minunată întindere de ape, cu Insula ,,Paradise” în mijlocul ei. Se pot închiria diverse tipuri de bărci. Dacă Fred nu se găsește acolo, sunați la 411 567 pentru a face rezervări la bărci. O parte a lacului este izolată pentru înotători.
Mersul autobuzelor locale este afișat pe panoul din stația acoperită. Anul trecut s-a montat aici și o bancă pentru șezut.
Există servicii regulate de transport către orașele și satele apropiate. Mersul autobuzelor este afișat lângă automatul de bilete. Personalul lucrează de la ora 7.00 dimineața până la ora 11.00 seara. www.ruralbusesco.uk Tel: 411 888
Patiseria ,,Belinda” – este deschisă zilnic de la 9.00 până la 17.30. Duminica este închisă. Belinda își coace singură propriile sale pâini și prăjituri. Tartele ei cu cremă sunt cunoscute peste tot. Cel mai bine este să ajungeți acolo devreme, întrucât produsele se vând repede. Sau puteți face comandă la telefon: 411 633
Se ține pe prima zi de sâmbătă a fiecărei luni. Se poate cumpăra și vinde orice lucru legal. Este o piață DIY (fă-o singur) unde oricine cu lucruri de vânzare își poate parca mașina în linie sau în cerc, deschizându-și portbagajul pe care-și expune marfa pe care vrea s-o vândă. Contactați organizatorul, pe Sandy Baxter, la benzinărie. Tel: 411 555
O parte a lacului este izolată pentru a preveni accidentele între bărci și înotători. Pe insulă există o mică trambulină de lemn, iar la mijloc o plută. Lacul nu are mai mult de 1,5 m adâncime.
Fred West locuiește aici de 40 de ani. El se ocupă cu treburile de tâmplărit pentru toată lumea din sat. Face gravuri și ornamente din lemn la comandă. Vinde și on-line. Tel: 411 777. www.carvedgifts.eu
Este administrat de Jill Yates, soția fermierului de la ferma ,,Oaktree”. Se vând produse agricole, precum și ouă, fructe și legume. De asemenea, se vând gemuri și sosuri făcute în casă. Este deschis între 10.00 – 12.00, de luni până sâmbătă.
Este folosit de școala locală. Echipa de fotbal a satului joacă aici în zilele de sâmbătă. Oricine poate juca aici, dacă terenul este liber.
Este o fermă din secolul al XVI-lea, azi deținută de dr. Maple. Este proprietatea aceleiași familii de 150 de ani. Vizitatorii sunt bineveniți să arunce o privire la vechiul șanț de apărare și la colecția familiei de animale rare. Tel: 411 500
Le este deschis vizitatorilor în schimbul unei taxe zilnice mici. Abonamentul anual costă 25 de lire. Are un bar și un restaurant mic. Secretara e Penelope York. Tel: 411 222
Este punctul cel mai înalt al satului. În timpul iernii, este un loc faimos pentru săniuș. Oferă o priveliște minunată la peisajul rural. Există și bănci din lemn și un mic pavilion. Moara de vânt este în apropiere.
Este deschisă publicului. Are peluze întinse și răzoare de flori exotice. Unii copaci vechi găzduiesc familii de veverițe roșii.
Construit în anii 1990 și renovat în 2004. Cu 20 de camere duble și 12 camere single. Cu un restaurant. Cu o piscină interioară cu sauna. Sală de tenis de masă și teren de squash. Wifi gratuit. Deținut și condus de către Jane și Tarquin Pettifer.
Fred este acolo de la 9.00 până la 17.00 aproape în fiecare zi, când vremea e bună, din mai până în septembrie. Tel: 411 567
Moară de vânt construită în 1785. Parțial distrusă în urma unui incendiu din 1885. Reconstruită în 1905. Se afla în uz până în 1988, măcinând cereale pentru săteni. Oferă o priveliște minunată de la nivelul superior. Intrarea e gratuită.
Sunt aproape de centrul satului și gratuite. Sunt permanent deschise. Sunt ținute curate, în mod scrupulos, de către Mick Roper de la Stația de Pompieri.
Coșuri pentru materiale din plastic, deșeuri de bucătărie, hârtie și metal.
Căsuțe cu stuf pitorești din secolul al XVII-lea, puse la rând, acoperite cu stuf din Norfolk.
2.50 lire pe oră. Ideale pentru picnic pe Insula ,,Paradise”. Disponibile zilnic de la 8.00 până la 18.00, dacă vremea o permite. Pentru rezervări din timp, sunați-l pe Fred: 411 576
Plantată cu meri și peri, formând parte din Ferma ,,Grange”. Când pomii sunt înfloriți la începutul lui mai, ei oferă o priveliște de neuitat. Ei figurează și pe vederile aflate la vânzare la oficiul poștal.
Mică stație acoperită, construită recent pentru confortul călătorilor.
Adolescenții între 12 - 17 ani sunt bineveniți să se înscrie. Deschis în fiecare seară de la 18.00 până la 21.00, iar sâmbătă de la 14.00 până la 21.00. Condus de Nancy și Roger Freeman ai căror părinți conduc pubul ,,Kingfisher”.
Construită în 1945 pentru a comemora sfârșitul celui de-al doilea Război Mondial. Este folosită de clubul de tineret, de cercetași și ghizi, respectiv de consiliul satului pentru întâlnirile lunare.
Construită la începutul secolului al XIX-lea. Cea anterioară a fost mistuită de flăcări. Vicarul este reverendul Hubert Webb. El conduce grupul local de cercetași și trupa de teatru amator. El ține slujbe încă în două sate învecinate: Foxton și Beaverdale.
Este deschisă publicului, însă ea aparține clubului de golf și este supravegheată de personalul acestuia.
Fără taxă pentru public. Vă rugăm s-o păstrați curată și să parcați între marcajele albe. Parcarea este supravegheată de personalul hotelului.
Deținută de dl. Herbert Scott-FitzJames de la Conacul ,,Fennimore”. Condusă de Sandy Baxter și fiul său, Alan. Deschisă între 6.00 - 11.00. Se vând cauciucuri și se fac unele reparații. Tel: 411 111
Inima satului, în sens tradițional, între biserică și râu. Se află aici și monumentul eroilor. Aici au loc multe dintre ceremoniile și festivitățile satului.
Condusă de Martin Tompkins și fiul său, Robert. Disponibilă 24/7. Dispune și de un microbuz pentru 8 persoane și de o limuzină Rolls Royce pentru nunți. Au tarife speciale către Aeroportul Stansted și către Terminalul de Feriboturi din Harwich.
Teren donat satului de către tatăl dr. Maple, în testamentul acestuia.
Cabinetul medical al dr. Susan Green este chiar lângă casa dumneaei. Este deschis între 9.00 - 12.00, de luni până vineri. Ea are și un asistent, Paul Brown, un doctor recent calificat. El preia consultațiile când dr. Green își face vizitele la spital. Pentru a face o programare, sunați la 411 001. Pentru cazuri de urgență, sunați la 0800 000.
În hotelul ,,Europa” există o coafeză rezidentă, dra Francoise. Salonul ei de coafură este deschis în timpul săptămânii, între 9.00 - 13.00. Ea are mulți clienți în sat care frecventează salonul ei din Aleea ,,Glebe”, condus de asistenta ei, Josephine. Tel: 411 990
Frizeria ,,Clippers” de pe Aleea ,,Glebe”, nr. 22 oferă servicii de tuns pentru bărbați și băieți.
Comercializează o gamă largă de ziare naționale și locale, precum și reviste căutate. Condus de Trevor Vine și soția lui, Anne. Ei vând și o mulțime de lucruri mărunte, precum: plicuri, agende, pixuri, stilouri, cărți poștale ilustrate, felicitări etc.
Este un loc important de întâlnire în sat, deținut de Bill Freeman și soția sa, Olga. Ei l-au luat în urmă cu aproape cinci ani. Înainte se chema ,,Elephant and Castle”, însă locul a fost foarte dărăpănat, necesitând renovări și investiții. Acum este o afacere prosperă. Ei servesc mâncăruri calde la bar și au o terasă frumoasă în spate, cu o priveliște minunată către râu.
Se află pe Aleea ,,Glebe”, nr. 15. A fost deschis anul trecut. E un café în înflorire. Dacă serviți mâncăruri sau băuturi în valoare de 3 lire, aveți 30 de minute de internet gratuit.
Deschisă în anii 1930 și condusă de aceeași familie. Se pot închiria cai de rasă și ponei pentru copii. Un spațiu mic de călărit este folosit pentru a învăța dresaj și sărituri. Contactați-o pe Jenny Walker la nr. 411 321
Se află lângă școala de echitație. Este locul în care caii școlii sunt adăpostiți. Oferă adăpost curat și pentru caii sătenilor.
Este un minimarket prosper. Deținut de Cindy White și cei patru copii ai ei. Deschis zilnic, între 6.00 - 18.00. Iar duminica între 8.00 - 12.00.
Farmacie mică care satisface majoritatea nevoilor unei familii. Condusă de Betty și Ted Hughes, amândoi farmaciști de profesie.
Oficiul Poștal al satului este condus de Jennifer Green de 30 de ani. Este deschis în intervalele 8.00 - 12.30 și 14.00 – 18.00 în zilele de lucru. Sămbătă și duminică au program între 8.00 – 12.00. Se vând ziare, reviste, dulciuri și vederi. Este locul unde se pot afla cele mai recente bârfe care circulă în sat.
Loc ferit de vânt și prevăzut cu bănci din lemn sub două sălcii. Oferă o priveliște frumoasă către lac.
Trei terenuri de tenis. 3 lire pe 30 de minute. Pentru a face rezervări, sunați la 411 900. Se pot închiria rachete și mingi.
Piscina de 25 X 15 m este disponibilă publicului. Este deschisă între 8.00 - 18.00 – din mai până în septembrie. Wilf Dean, un fost sergent în Marină și salvamar calificat, este de serviciu pentru siguranța înotătorilor.
Construită în 1447, în stil gotic timpuriu, cu niște vitralii extrem de frumoase. În 2004 s-a instalat o nouă orgă. Slujbele de duminică se țin de la orele 11.00 și 18.30. În mijlocul săptămânii, miercurea, se ține o slujbă de la ora 19.00.
Destul de frecventat în timpul verii de către mămici cu copii mici.
Se întinde în spatele bisericii. Are niște copaci frumoși, vechi. În luna mai, locul se umple de culori și e plin cu flori de primăvară. E Raiul păcii și al liniștii. Multor săteni le place să zăbovească aici.
Satul este străbătut de poteci. Ele sunt ținute curate de grupul de cercetași.
Folosită și de către pietoni. Cicliștii sunt rugați să fie atenți la cei care se plimbă pe jos și să circule cu grijă.
Are o lungime de 120 km. Izvorăște din munții Derbyshire și se revarsă în Marea Nordului, lângă Colchester. Oferă numeroase posibilități de practicare a sporturilor și de recreere. Sătenii îl întrebuințează pentru înot, plimbări cu barca și pentru pescuit.
Rămășiță din vechea pădure de foioase – în special de stejari și fagi. Către sfârșitul secolului al XX-lea, s-au plantat și pini și brazi.
Pod vechi de piatră, construit în secolul al XIV-lea. Îndrăgit de fotografi.
Înființată în 2002, în clădirea fostei grădinițe, pentru siguranța publică permanentă. Deservită de personal 24/7.
Există o mare varietate de trasee pitorești, variind de la potecile forestiere la cărările de-a lungul râului și prin toată zona rurală. Un traseu popular este cel care duce către Holly Knoll, trecând pe lângă vechea moară de vânt.
Le oferă pensionarilor ocazia de a se întâlni și discuta. Servesc ceai și cafea și au și invitați. Nou-veniții sunt întotdeauna primiți cu drag. Reuniunile au loc pe prima zi de joi a fiecărei luni, în fosta primărie.
Face parte din ferma ,,Yeoman”. Cea mai mare parte e pentru grâne și pășunat oi. O porțiune de teren este păstrată pentru cireada de vaci de lapte.
Oferă școlarizare pentru educația timpurie și pentru clasele primare ale copiilor din sat, cu vârsta cuprinsă între 7-11. Grădinița primește copii începând cu vârsta de 3 ani. Copiii mai mari frecventează școala gimnazială în orașul învecinat. Cei mai mulți călătoresc cu autobuzul școlar.
Săpat în secolul al XI-lea de către Ulf, un răzeș saxon, pentru a-și apăra oile de lupi și pentru a-și asigura peștele pentru zilele de vineri. Șanțurile sunt caracteristice pentru multe ferme medievale din această regiune.
Deținută de familia Ethleston încă din 1715. Acum este o fermă mixtă, în care se cultivă legume și se cresc porci și păsări de curte.
Ridicat în 1923, în memoria sătenilor care și-au dat viața în primul Război Mondial. Unele plăci au fost puse în 1949, în memoria celor care au murit între 1939-1945.
Donat de către un sătean, în memoria nepoatei sale care s-a înecat în râu într-un accident cu barca în 2005. Constituie un refugiu plăcut pentru cei prinși în grădinile publice de ploile torențiale de vară.
Situată în centrul lacului de plimbare cu barca, acoperită cu o vegetație exotică care atrage o varietate uimitoare de animale sălbatice. Un loc ideal pentru un picnic liniștit, pentru a vă relaxa în barcă.
Destul de frecventat de părinți cu copii mici. Copiii nu trebuie lăsați acolo nesupravegheați.
Plasat, în mod convenabil, la marginea râului. Loc frecventat de pescari.
Loc frecventat îndeosebi de copii, întrucât numai pești mici se găsesc acolo. Este permanent reumplut cu peștișori și mormoloci.
Numeroși fermieri din sat au turmă de oi. Cele mai multe sunt de rasa Longhorn sau Hardwick, dar dr. Maple de la ferma ,,Grange” are și o turmă de oi din rasa Jacob, ușor de recunocut după blana lor de culoare neagră, albă, gri sau maro și după coarnele berbecilor.
Pornește de la magazinul satului de pe strada Westland și duce către centrul satului, ocolind cofetăria și formând aproape un cerc complet.
Pornește de la magazinul satului și duce până afară din sat, trecând pe lângă lacul de plimbare cu barca.
Este strada principală a satului. Pornește dinspre vest, de la Buckland, și se întinde către sud-est, până la Bradfield Episcopi.
Unii dintre acești cai sunt în proprietatea școlii de echitație și sunt întrebuințați pentru instruirea începătorilor sau le sunt închiriați celor interesați. Alții sunt proprietatea privată a unor săteni care plătesc pentru adăpostirea lor în grajduri.
Acestea sunt vaci de lapte Shorthorn, o rasă faimoasă, crescută pentru producerea laptelui. Această cireadă îi aparține dr. Maple de la ferma ,,Grange”.
Aceștia sunt de o rasă specială, numită Gloucester Old Spot. Ei au pete negre vizibile și sunt ușor de recunoscut. Ei îi aparțin lui Jock McDonald de la ferma ,,Yeoman”.
Deschis abia anul trecut, devenit acum centrul comunității IT din sat. Ei au în stoc o mare varietate de calculatoare, laptop-uri și aplicații pe smartphone, respectiv oferă servicii de reparații foarte apreciate și la zi.
Jill și John King conduc un magazin de delicatese foarte vioi, oferind o varietate incredibilă de bunătăți care-ți lasă gura apă.
Este un conac elisabetan splendid, construit în 1594. Întinsele sale terenuri includ și o zonă forestieră, cu o turmă de căprioare. Este proprietatea domnului Herbert Scott-FitzJames, un fost ambasador. Este moșia familiei încă din 1785. El crește cai și are o colecție frumoasă de tablouri și de arme de foc vechi. El e un fost schior olimpic.
Deservită de voluntari. Cel puțin un pompier este permanent de serviciu.
Condus de Terry și Carol Webster. Deschis zilnic între 12.00 - 14.00 și 18.30 - 20.00.
Ca și stația de pompieri, și aceasta este deservită de voluntari. Întotdeauna este cineva de serviciu.
Condusă de Giles Fairweather încă de la moartea unchiului său, care a servit ca ofițer în Marină în timpul celui de-al doilea Război Mondial.
Face parte din ferma ,,Castle”, remarcat pentru că se dedică policulturii.
Este un centru popular unde membrii publicului larg își pot discuta problemele și pot primi sfaturi.
Magazin unde vă puteți lăsa un obiect drept garanție în schimbul unei sume mici de bani luate ca împrumut. Obiectul se returnează când vă plătiți împrumutul. Sau puteți primi bani pentru ceva de care nu mai aveți nevoie și pe care ei îl vând. Casele de amanet au fost foarte comune, dar acum au devenit un lucru de lux și sunt numite convertoare de numerar.
Joe Chard este un expert al artei montării acoperișului de stuf. Preferă să folosească stuful din Norfolk, care rezistă 70 de ani, în loc de paie de grâu care sunt mai ieftine, dar care trebuie schimbate la 40 de ani. El întotdeauna acoperă acoperișul cu o plasă fină de sârmă pentru ca păsările să nu-și facă cuib în acoperișul de stuf.
Înființată în 2008 de Olga și Feodor Antonov. Este specializată în rusă și engleză pentru străini.
Vestiare recent renovate pentru piscină. Dușuri, toalete, sauna și un jacuzzi. Se pot închiria prosoape de la îngrijitor.
Clădire unde inițial bețivii scandaloși erau reținuți pentru noapte. Acum găzduiește sistemul de gestionare a situațiilor de urgență a secției de poliție.
Acestea sunt alcătuite dintr-o șură, cu un spațiu dedesubt pentru depozitarea furajelor pentru vite și pentru produsele mai specializate pentru animalele exotice crescute de dr. Maple.
Casa unde mama în vârstă a dr. Maple trăiește cu cele șase pisici ale ei. Dintotdeauna a făcut parte din ferma ,,Grange”.
Deschisă anul trecut de către Daisy și Josie Stone, două surori tinere care nu și-au găsit un loc de muncă potrivit după ce au părăsit facultatea. Ele au primit un împrumut de la unchiul lor pentru a acoperi cheltuielile de pornire.
Clara Benson dă lecții de vioară pentru adulții din sera alăturată casei ei.
O construcție din lemn unde băieții din grupul cercetașilor își țin reuniunile săptămânale.
Aici își depozitează ferma ,,Grange” fânul pentru animalele sale. Dedesubtul acesteia sunt stocate grămezi de cereale și nutreț pentru animale.
Hugh Palmer este directorul școlii locale. El se află la conducerea școlii din 2004.
Dr. Francis Reed și soția sa sunt amândoi medici veterinari. El se ocupă de animale de fermă, iar ea se ocupă de animale domestice. Animalul ei de companie este un pui de arici care a rămas orfan după ce mama lui a fost călcată de un tractor. Ea i-a dat numele Hotchiwitchi, prin care se denumește, în mod tradițional, ariciul în Norfolk, unde ea a crescut.
Asemenea tatălui său dinaintea lui, Bob Roberts repară cizmele și încălțămintele sătenilor. El se ocupă cu asta de aproape cincizeci de ani.
El a fost profesor de arheologie la o universitate din Franța, acum pensionar, care se implică activ în săpăturile locale făcute la o așezare celtică.