CHOOSE LANGUAGE
Notification 2
A kora 15. században épült, egy 1435. augusztusában keletkezett eredeti dokumentumban már említik. A sövényből készült labirintusokkal ellentétben, amelyben el lehet tévedni, ez egy ritka példája a labirintusoknak, mely egymásba fonódó tégla ösvényekből áll.
Használata ingyenes mindenki számára. A kerékpár vázát a tárolóhoz erős lakattal és lánccal kell erősíteni.
George Oaktree több mint 50 éve dolgozik a falu kovácsműhelyében, akárcsak az apja és a nagyapja is korábban. Mindig segítőkész, fanyar mosollyal, csillogó szemmel és pikáns történettel vár. Elképesztően összetett fémmegmunkálást is képes végezni és szinte mindent meg tud javítani.
Ősi lombhullató – főleg tölgy és bükk – erdő maradványa. A 20. sz. végén kétféle fenyővel is kiegészítették.
Szép vízfelület, a Paradise szigettel a közepén. Sokféle hajó bérelhető. Ha Fred nincs ott, és hajót szeretnének bérelni, hívják a 411 567-es számot. A tó egy része kötelekkel van elválasztva az úszni vágyók számára.
A helyi buszmenetrend a fedett megálló alatt van kifüggesztve. A tavaly egy padot is kihelyeztek.
Rendszeres buszjáratok a közeli városokba és falvakba. A menetrendek a jegyautomata mellett láthatók. A járatok reggel 7.00 és este 11.00 között járnak. www.ruralbuses.co.uk Tel: 411 888
A neve “Belinda’s”. Nyitva 9.00-tól 5.30-ig, vasárnap zárva. Minden kenyeret és süteményt ő maga készít. Krémes gyümölcslepényei messze földön híresek. Legjobb korán odamenni, mert hamar kifogynak. Vagy rendelését leadhatja a 411 633-es telefonszámon.
Minden hónap első szombatján. Mindent lehet itt adni és venni, ami törvényes. Ez egy „Csináld magad” piac, ahol bárki, akinek eladnivalója van, sorban vagy kör alakban leparkolhat, kinyitja a csomagtartóját és kiállítja, amit el akar adni. Vegye fel a kapcsolatot a szervezővel, Sandy Baxter-rel a benzinkútnál. Tel: 411 555.
A tó egy része el van kerítve, hogy megelőzzék a fürdőzők és a hajók közti baleseteket. A szigeten egy kis fából készült ugródeszka van, középen pedig egy tutaj. A tó nem mélyebb 4 lábnál.
Fred West 40 éve lakik itt. Famunkát vállal a falu lakói számára. Rendelésre fafaragást és fadíszítéseket is vállal. Eladás online is. Tel: 411 777. www,carvedgifts.eu.
Jill Yates, az Oaktree farm tulajdonosának felesége vezeti. Mezőgazdasági termékeket árusít, többek között tojást, gyümölcsöt és zöldséget, de házi készítésű lekvárokat és szószokat is. Nyitva hétfőtől szombatig 10.00-től 12.00-ig.
A helyi iskola tulajdona. Szombatonként a falusi focicsapat játszik itt. Bárki játszhat, amikor épp nincs használatban.
16. századi parasztház, Dr Maple tulajdona. 150 éve ugyanahhoz a családhoz tartozik. A látogatókat szívesen látják, hogy megtekintsék a régi várárkot és a család ritka állatokból álló gyűjteményét. Tel: 411 500
Alacsony napidíjért bárki előtt nyitva áll. Az éves bérlet 25 font. Bár és kisvendéglő. Titkár: Penelope York. Tel: 411 222
A falu legmagasabb pontja. Télen jól lehet itt szánkózni. Szép a kilátás a környékre. Fa ülőkék és egy kis pavilon. A szélmalom a közelben van.
Bárki előtt nyitva áll. Kiterjedt gyepszőnyeg és egzotikus virágágyások. Néhány ősi fa egy vörös mókus család otthona.
1990-ben épült, 2004-ben újították fel. 20 kétágyas és 12 egyágyas szoba. Étterem. Fedett úszómedence szaunával. Asztalitenisz terem és fallabda pálya. Ingyenes wifi. Jane és Tarquin Pettifer tulajdona és ők is vezetik.
Jó idő esetén a legtöbbször Fred ott van 9.00-től 5.00-ig, májustól szeptemberig. Telefonszáma: 411 567
1785-ben épült munkamalom. 1885-ben részben tűzkárt szenvedett. 1905-ben építették újjá. 1988-ig használták, búzát őrölt a falunak. Az emeletről csodás kilátás nyílik. Ingyenes belépés.
Közel a falu központjában található zöldövezethez. Ingyenes. Mindig nyitva. Mike Roper a tűzoltóságtól igen lelkiismeretesen takarítja.
Műanyag, konyhai, papír- és fémhulladéknak szolgáló tárolók.
Norfolk-i szalmával fedett 17. századi házikók festői sora.
Óránként 2,50 font. Ideális piknikező helyszín a Paradise szigeten. Naponta reggel 8.00-tól d.u. 6.00-ig használhatók, kedvező idő esetén. Előfoglaláshoz hívja Fredet: 411 576.
Alma- és körtefákból álló ültetvény, a Grange Farm része. Május elején a virágzó fák felejthetetlen látványt nyújtanak. Ezek a postán kapható képeslapokon is megjelennek.
Az utazók kényelmére egy kis fedett standot állítottak fel.
12-17 éves fiatalok csatlakozhatnak. Nyitva minden hétköznap este 6.00-tól 9.00-ig, szombatonként 2.00-től 9.00-ig. Nancy és Roger Freeman irányítják, akiknek szülei a Kingfisher kocsmát vezetik.
1945-ben épült, hogy megörökítsék a második világháború emlékét. Itt kapott helyet a fiatalok klubja, a cserkészek és itt tartja havi megbeszéléseit a falu tanácsa is.
A 19. század elején épült. Az előző épület tűzben pusztult el. A plébános Hubert Webb tisztelendő. Ő vezeti a helyi cserkészcsapatot és a műkedvelő színjátszó társulatot. Két szomszédos faluban, Foxton-ban és Beaverdale-ben is tart istentiszteletet.
Mindenki számára nyitva de a glof klub tulajdona és az ő személyzetük felügyeli.
Nem díjköteles. Kérjük, tartsa tisztán és a fehér sávok közé parkoljon. Naponta a szálloda személyzete felügyeli.
Sir Herbert Scott-FitzJames tulajdona, a Fennimore Hall-ból. Sandy Baxter és fia Alan vezetik. Nyitva reggel 6.00-tól este 11.00-ig. Árul gumiabroncsokat és javításokat is vállal. Tel: 411 111
A templom és a folyó közti terület hagyományosan a falu szíve. Itt található a háborús emlékmű és itt tartanak sok falusi ünnepséget is.
Martin Tompkins és fia, Robert vezetik. Elérhető a nap 24 órájában. Továbbá van egy 8 üléses kisbusz is, valamint egy Rolls Royce limuzin esküvőkre. Különleges áron szállítanak a Stansted repülőtérre és a Harwich-i kompállomáshoz.
A területet végrendeletében Dr Maple apja ajándékozta a falunak.
Dr Susan Green rendelője rögtön a háza mellett található. Hétfőtől péntekig 9.00-től 12.00-ig rendel. Segítsége is van, egy frissen végzett orvos, Paul Brown. Ő rendel, amikor Dr Green a kórházban látogatja betegeit. Időpontért hívja a 411 001 számot. Sürgősségi esetekben hívja a 0800 000-át.
Az Hotel Europa-nak saját fodrásznője van, Francoise kisasszony. Fodrászata hétköznapokon 9.00-től d.u. 1.00-ig tart nyitva. A faluból sok kuncsaft jár a Glebe Lane-i szalonjába, amelyet segédje, Josephine vezet. Tel: 411 990.
A “Clippers” nevű borbélyüzlet a Glebe Lane 22. szám alatt férfiaknak és fiúknak nyújt hajvágást.
Egész sor országos és helyi lapokat, valamint népszerű folyóiratokat tart. Trevor Vine és Anne, a felesége vezetik. Más apróságokat is árusítanak, mint pl. borítékot, jegyzetfüzetet, tollat, golyóstollat, képeslapot és születésnapi üdvözletet stb.
Bill Freeman és felesége, Olga tulajdonában van, a falu kulcsfontosságú találkozóhelye. Ők szinte öt éve vették át. Akkor Elephant and Castle volt a kocsma neve, és nagyon leromlott állapotban volt már, felújításra és befektetésre szorult. Manapság virágzik az üzlet. A bárban meleg ételeket szolgálnak fel, hátul pedig egy csinos terasz áll a vendégek rendelkezésére, csodás kilátással a folyóra.
Glebe Lane 15 szám alatt található. Tavaly nyílt. Virágzó kávézó. Ingyenes internet használat 30 percig, ha 3 fontot költ ételre vagy italra.
Az 1930-as években nyitották és azóta ugyanaz a család vezeti. Telivérek és gyerekeknek pónilovak bérelhetők. Kis lovagló terület szolgál idomítást és ugrást tanítani. Keresse Jenny Walker-t a 411 321-es telefonon.
A lovaglóiskola mellett van. Itt vannak elhelyezve a lovaik. A falubeliek lovainak szintén itt biztosítanak tiszta istállót.
Virágzó minipiac. Cindy White és négy gyerekének tulajdona és ők is vezetik. Naponta reggel 6.00-tól este 6.00-ig tart nyitva, vasárnaponként 8.00 és 12.00 között.
Kis gyógyszertár, a legfontosabb családi igényt kiszolgálására. Betty és Ted Hughes működteti, akik mindketten képzett gyógyszerészek.
A falu postahivatalát Jennifer Green vezeti 30 éve. Hétköznapokon reggel 8.00 és 12.30, délután 2.00 és 6.00 között tart nyitva, szombaton és vasárnap 8.00-tól 12.00-ig. Újságok, folyóiratok, édességek és képeslapok kaphatók itt. Itt hallhatók a legújabb falusi pletykák is.
Két fűzfa alatt található szélvédett hely, fából készült padokkal ellátva. Szép kilátás nyílik a tóra innen.
Három teniszpálya, fél órára 3 font. Egy pálya bérlésére hívja a 411 900-at. Teniszütőt és labdát is lehet bérelni.
A 25x15 méteres medence ingyenes a nagyközönség számára. Május és szeptember között reggel 8.00 és este 6.00 között tart nyitva. Wilf Dean, volt tengerészgyalogos őrmester és képzett életmentő őrködik az úszók biztonsága fölött.
1447-ben épült kora-gótikus stílusban, csodálatos színes üvegablakai vannak. 2004-ben új orgonát kapott. Vasárnap 11.00-kor és este 6.30-kor van istentisztelet, továbbá a hét közepén, szerdán, este 7.00-kor.
Kisgyerekes anyák körében nyáron igen népszerű.
A templom mögött fekszik. Gyönyörű öreg fái vannak. Májusban a tavaszi virágok színkavalkádja fogadja a látogatót. A béke és nyugalom otthona. Sok helyi lakos szeret itt üldögélni.
Az egész falut gyalogösvény hálózza be. A cserkészcsapat tartja rendben.
Ezt is gyalogösvényként használják. A kerékpározókat arra kérik, vigyázzanak a gyalogosokra.
75 mérföld hosszú, Derbyshire dombvidékén ered és Colchester mellett az Északi- tengerbe ömlik. Számos sportolási és kikapcsolódási lehetőséget kínál. A falubeliek úszásra, csónakázásra és halászásra használják.
A 14. században épült ősi kőhíd. A fotósok imádják.
2002-ben hozták létre a volt óvoda helyén a falubeli állandó rendőri jelenlét biztosítására. 24 órás szolgálatot tart a hét minden napján.
Festői gyalogösvények változatos sokasága, az erdei sétáktól kezdve a folyó mentét és a vidéket bejáró ösvényekig. Egyik népszerű séta a régi szélmalom mellett a
A nyugdíjasok számára találkozási és beszélgetési lehetőséget nyújt. Tea, sütemény és egy meghívott előadó. Új tagokat mindig szívesen fogadnak. Minden hónap első csütörtökén találkoznak a volt faluházán.
A Yeoman farm része. Főleg őszi búza és birkalegeltetés. Az egyik területen egy tejelő szarvasmarhacsorda legel.
A falu gyerekei (a 7-11 évesek) ide járhatnak alsó tagozatra. Az óvoda 3 éves kortól fogadja a gyerekeket. A nagyobb gyerekek iskolabusszal járnak felső tagozatra a szomszédos mezővárosba.
Ulf, egy angolszász gazda a 11. században ásta, hogy megvédje juhait a farkasoktól, és pénteken legyen hal az asztalán. Ezen a vidéken a vizesárok sok középkori farm jellemzője.
New hotspot created at 2015-11-16 @ 38:52
1715 óta az Ethleston család tulajdonában van. Manapság mindenfélével foglalkoznak, a zöldségtermesztéstől a sertés- és baromfitenyésztésig.
1923-ban állították azon falubeliek emlékére, akik életüket adták az első világháborúban. 1949-ben újabb táblákat helyeztek el rajta az 1939-1945 között elesettek emlékére.
Egy falubeli ajándékozta a falunak unokája emlékére, aki 2005-ben a folyón csónakbalesetben hunyt el. Menedéket nyújt azok számára, akiket egy nyári zápor a parkban talál.
A csónakázó tó közepén található. Egzotikus növényzet borítja, mely elképesztő változatosságú vadvilágot vonz. Ideális helyszín egy csendes piknikezésre a csónakodban.
Kisgyerekes szülők körében népszerű. A gyerekeket ne hagyják felügyelet nélkül.
New hotspot created at 2015-11-16 @ 47:24
Főként gyerekek használják, mivel csak apró halak vannak benne. Tüskés pikóval és békaivadékokkal töltik mindig újra.
A falu sok gazdájának van birkanyája. A legtöbb Longhorn vagy Hardwick, de a Grange farmon Dr Maple-nek Jacob juhai vannak. Ezek azonnal felismerhetők fekete, fehér, szürke és barna gyapjukról, az anyajuhok pedig a szarvukról.
A falu központjában, a Westland Road-on található falusi bolttól indul, egészen a cukrászdáig szinte egy teljes kört leír.
A falusi bolttól indul és a csónakázó tó mellett elhaladva, kivezet a faluból.
Ez a falun átvezető főút. A nyugati Bucklandből a dél-keleti Bradfield Episcopi-ba vezet.
A lovak egy része a lovaglóiskoláé és az újoncokat ezeken tanítják lovagolni, de bárki más érdeklődő kibérelheti őket. A többi ló a falubeliek magántulajdonában van, akik fizetnek azért, hogy állataikat az istállóban tarthassák.
Ezek Dairy Shorthorn fajtájúak, mely egy tejtermelésre használt népszerű szarvasmarhafajta. Ez a csorda Dr Maple tulajdona a Grange Farmról.
Ezek az állatok különleges fajtájúak, melynek neve Gloucester Old Spot. Feltűnő jelenségek fekete foltjaik miatt. Jock McDonald tulajdonában vannak a Yeomans Farmról.
Csupán a tavaly nyílt, de ma már a falu IT közösségének központja. Sokféle számítógép, laptop és okostelefon applikáció kapható náluk, ám ügyfeleik nagyra értékelik javítási és frissítési szolgáltatásukat is.
Jill és John King nagyon forgalmas csemegeboltot vezetnek, tele elképesztő választékú ínycsiklandó finomságokkal.
1594-ben épült pazar Erzsébet-kori vidéki udvarház. Hatalmas területén erdős terület is van, szarvascsordával. Tulajdonosa, Sir Herbert Scott-FitzJames, korábban követ volt. 1785 óta ennek a családnak a fészke. Lovakat tenyészt és szép festmény- és régi lőfegyvergyűjteménye van. Korábban olimpiai síelő volt.
Önkéntesek tartják fenn. Egy tűzoltó mindig szolgálatban van.
New hotspot created at 2015-11-16 @ 09:03
Terry & Carol Webster vezeti. Naponta 12.00 és 2.00, valamint 6.30 és 10.00 között tart nyitva.
Akárcsak a Tűzoltóállomást, ezt is önkéntesek tartják fenn. Egy személy mindig szolgálatban van.
Giles Fairweather vezeti nagybátyja halála óta, aki a II. világháborúban a haditengerészetnél szolgált tisztként.
A Castle Farm része, vegyes gazdálkodásáról híres.
Népszerű központ, ahol a közösség tagjai megbeszélhetik problémáikat, és tanáccsal látják el őket.
Olyan bolt, ahol egy tárgyat letétbe helyezve kis kölcsönt kaphatunk. Amint visszafizetjük a kölcsönt, visszakapjuk a tárgyat. Úgyszintén pénzhez juthatunk egy olyan fölösleges tárgyunk után, amit a zálogos elad. A zálogházak korábban nagyon megszokottak voltak, de felvásárolták őket és manapság “készpénz-átalakítóknak”
Joe Chard szakértője a zsúpfedél készítés ősi mesterségének. Szívesen használja a 70 évig is eltartó norfolki zsúpszalmát az olcsóbb, ám 40 év után cserét igénylő búzaszalma helyett. A tetőt mindig finom dróthálóval fedi, hogy a madarak ne fészkeljenek a zsúpfedélre.
Olga és Feodor Antonov 2008-ban indította. Oroszra szakosodott, de angolt is tanít külföldieknek.
Nemrég felújított öltözőkabinok az uszoda számára. Zuhanyozók, illemhelyek, szauna és örvénymedence. Törölközőket a felügyelőtől lehet bérelni.
Az eredeti épület, ahol a zűrös részegeket csukták be éjszakára. Most a rendőrőrs sürgősségi ellátó rendszerének ad helyet.
Szénapadlás, alatta a jószágnak való takarmánnyal és más, különleges abraknak a Dr Maple által tartott egzotikus állatoknak.
Itt lakik Dr Maple idős édesanyja az ő hat macskájával. Mindig a Grange Farm részét képezte.
Két fiatal lénytestvér, Daisy és Josie Stone nyitotta tavaly, akik az egyetem befejezése után nem találtak megfelelő állást. A nagybátyjuktól kapták az induló kölcsönt.
Clara Benson felnőtteknek ad hegedűórákat a háza melletti üvegtető alatt.
Fa épület, ahol a cserkészfiúk tartják heti gyűlésüket.
A Grange Farm itt tartja a szénát az állataik számára. Alatta kukoricát és más állati takarmányt raktároznak.
Hugh Palmer a helyi iskola igazgatója. 2004 óta irányítja az iskola munkáját.
Dr Francis Reed és felesége Kathy mindketten állatorvosok. A férfi haszonállatokkal foglalkozik, felesége pedig házi kedvencekkel. Az asszony saját kis kedvence egy sünmalac, aki árván maradt, miután anyját elütötte egy traktor. A kis állatot Hotchiwitchi-nek szólítja. Norfolkban, ahol ő felnőtt, így nevezik a sündisznókat.
Akárcsak az apja korábban, immár szinte ötven éve Bob Roberts a falubeliek lábbelijét javítja.
Egy francia egyetemről nyugdíjas régész professzora, aki aktívan vesz részt egy helybeli kelta település ásatási munkálataiban.