CHOOSE LANGUAGE
Notification 2
Το υπέροχο ελισαβετιανό αρχοντικό χτίστηκε το 1594. Εκτός από τις πολυάριθμες εγκαταστάσεις του, η ιδιοκτησία διαθέτει δασώδη περιοχή, που φιλοξενεί κοπάδι ελαφιών. Ιδιοκτήτης του αρχοντικού είναι ο ευγενής Χέρμπερτ Σκοτ-Φίτζτζεϊμς, πρώην πρεσβευτής. Από το 1785, το κτήριο χρησιμοποιήθηκε ως έδρα της οικογένειας. Ο ιδιοκτήτης του εκτρέφει άλογα και στεγάζει σπουδαιότατη συλλογή πινάκων και πρώιμων πυροβόλων όπλων. Επίσης, ο ιδιοκτήτης του υπήρξε μέλος της ολυμπιακής ομάδας σκι.
Χτισμένος το 1447, σε πρώιμο γοτθικό ρυθμό, ο Ι. Ν. Παρθένου Μαρίας διαθέτει υπέροχα βιτρό. Το νέο του αρμόνιο εγκαταστάθηκε εκεί το 2004. Οι κυριακάτικες ακολουθίες ξεκινούν στην 11:00 το πρωί και στις 16:30 το απόγευμα αντίστοιχα. Τις καθημερινές, οι ακολουθίες ξεκινούν στις 19:00 η ώρα.
Όπως προκύπτει από νομικό έγγραφο με χρονολογία Αυγούστου 1435, η λαβύρινθος κατασκευάστηκε στις αρχές του 15ου αιώνα. Σε αντίθεση με τους κλασικούς λαβύρινθους από θάμνους, όπου οι άνθρωποι ενδεχομένως να χαθούν, πρόκειται για σπάνιο λαβύρινθο υπό τη μορφή μονοπατιών, διαμορφωμένη με τούβλα.
Διατίθενται δωρεάν για το ευρύ κοινό. Οι σκελετοί των ποδηλάτων ασφαλίζονται υποχρεωτικά με γερή κλειδαριά και αλυσίδα.
Ιδιοκτησία του Τζεόρτζ Ουόκτρι, ο οποίος το λειτουργεί για πάνω από 50 χρόνια, όπως έμαθε από τον πατέρα και τον παππού του. Παρόλο το ειρωνικό χαμόγελο, την αυθάδη ιστορία και τη λάμψη στα μάτια του, ο ιδιοκτήτης του είναι πάντα διατεθειμένος να βοηθήσει, όντας ικανός να εκτελέσει περίπλοκες μεταλλικές εργασίες και να επισκευάσει σχεδόν οτιδήποτε.
Υπέροχη επιφάνεια νερού, με το νησί «Πάραδαϊς» στη μέση της. Δυνατότητα ενοικίασης σκαφών πολλαπλών τύπων. Μέρος της λίμνης είναι ειδικά διαμορφωμένο για κολυμβητές.
Ο πίνακας δρομολογίων είναι αναρτημένος κάτω από το στέγαστρο. Το παγκάκι προστέθηκε πέρυσι.
Τακτικά δρομολόγια λεωφορείων από και προς τις γειτονικές πόλεις και χωριά. Τα χρονοδιαγράμματα εμφανίζονται δίπλα στους αυτόματους πωλητές εισιτηρίων. Τα δρομολόγια εκτελούνται 07:00 το πρωί με 11:00 το βράδυ. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη διεύθυνση www. ruralbuses.co.uk ή τηλεφωνήστε στο 411 888.
Το ζαχαροπλαστείο «Μπελίντα» είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 09:00 το πρωί έως τις 05:30 το απόγευμα. Την Κυριακή, το κατάστημα παραμένει κλειστό. Στο κατάστημα μπορείτε να βρείτε σπιτικό ψωμί και πάστες, ευρέως γνωστές και περιζήτητες. Τρέξετε να προλάβετε, πριν εξαντληθούν. Για παραγγελίες, τηλεφωνήστε στο 411 633.
Το παζάρι οργανώνεται κάθε πρώτο Σάββατο του μήνα. Εδώ μπορείτε να αγοράσετε ή να πουλήσετε οτιδήποτε κατέχετε νόμιμα. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τον οργανωτή Τεντ Μπανκ στο βενζινάδικο, ή τηλεφωνήστε στο 411 555.
Τμήμα της λίμνης ειδικά διαμορφωμένη προς αποφυγή τυχόν ατυχημάτων μεταξύ κολυμβητών και σκαφών. Στο νησί διατίθεται επίσης ειδική ξύλινη αποβάθρα, καθώς και σχεδία στη μέση της λίμνης, ειδικά διαμορφωμένα για καταδύσεις. Το βάθος της λίμνης δεν ξεπερνά τα 2 μέτρα.
Ιδιοκτησία του Φρεντ Ουεστ, ο οποίος ζει στο χωριό τα τελευταία 40 χρόνια, το ξυλουργείο παράγει ξυλοκατασκευές παντός τύπου, καθώς και ξυλόγλυπτα και ξύλινα στολίδια. Για παραγγελίες, τηλεφωνήστε στο 411 777, ή επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.carvedgifts.eu
Διευθύνεται από την Τζιλ Γιετς, σύζυγο του ιδιοκτήτη του αγροκτήματος «Ουόκτρι». Στο κατάστημα μπορείτε να βρείτε αυγά, φρούτα και λαχανικά, καθώς και σπιτικές μαρμελάδες και σάλτσες. Ανοιχτό 10:00 με 12:00 το πρωί, από τη Δευτέρα έως το Σάββατο.
Χρησιμοποιείται από το τοπικό σχολείο και συγκεκριμένα από την ομάδα ποδοσφαίρου του χωριού, κάθε Σάββατο. Τις υπόλοιπες μέρες, το γήπεδο είναι προσβάσιμο στο ευρύ κοινό.
Αγροικία του 16ου αιώνα, με ιδιοκτήτη τον Δρ. Μέιπλ. Ανήκει στην ίδια οικογένεια τα τελευταία 150 χρόνια. Οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφθούν την αρχαία τάφρο, καθώς και τη συλλογή σπάνιων ζώων της οικογένειας. Για κρατήσεις, τηλεφωνήστε στο 411 500.
Διατίθεται καθημερινά στους επισκέπτες έναντι συμβολικής χρέωσης. Η ετήσια συνδρομή ανέρχεται στο ποσό των 25 λιρών. Διαθέτει μπαρ και μικρό εστιατόριο. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τη γραμματέα Πηνελόπ Υορκ, στο τηλέφωνο 411 222.
Πρόκειται για το υψηλότερο σημείο του χωριού, δημοφιλές το χειμώνα για τις τσουλήθρες. Προσφέρει υπέροχη θέα της υπαίθρου. Για τους επισκέπτες, διατίθενται ξύλινα καθίσματα και μικρό περίπτερο. Ο ανεμόμυλος βρίσκεται σε μικρή απόσταση.
Ανοιχτοί για το ευρύ κοινό. Διαμορφωμένοι με χλοοτάπητες και εξωτικά παρτέρια. Τα αιωνόβια δέντρα φιλοξενούν οικογένειες κόκκινων σκίουρων.
Χτισμένο το 1990 και ανακαινισμένο το 2004, το ξενοδοχείο διαθέτει 20 δίκλινα και 12 μονόκλινα δωμάτια, εστιατόριο, εσωτερική πισίνα με σάουνα, αίθουσα πινγκ-πονγκ, γήπεδο σκουός και δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο. Ανήκει και διευθύνεται από τους Τζέιν και Τάρκουιν Πέττιφερ.
Ζητήστε τον Φρεντ, καθημερινά από τις 09:00 το πρωί έως τις 05:00 το απόγευμα, από το Μάιο μέχρι το Σεπτέμβριο (μόνο όταν έχει καλοκαιρίας). Για περισσότερες πληροφορίες, τηλεφωνήστε στο 411 567.
Ανεγέρθη το 1785. Το 1885 καταστράφηκε, εν μέρει, από πυρκαγιά, ενώ το 1905 ανακαινίστηκε. Από το 1988 χρησιμοποιείται για το άλεσμα καλαμποκιού. Ο πάνω όροφος προσφέρει καταπληκτική θέα. Η πρόσβαση επιτρέπεται δωρεάν.
Κοντά στο χώρο πρασίνου του χωριού, είναι ανοιχτές όλο το 24ώρο και διατίθενται δωρεάν. Διατηρούνται πεντακάθαρες από τον Μικ Ρόπερ, υπάλληλος της Πυροσβεστικής.
Διατίθενται ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης για πλαστικά, οργανικά απορρίμματα, χαρτί και μέταλλα.
Σειρά από γραφικές εξοχικές κατοικίες του 17ου αιώνα, κατασκευασμένες από αχυρένια καλάμια τύπου «Νόρφολκ».
Διατίθενται με χρέωση 2,50 λίρες ανά ώρα. Ιδανικά για πικνίκ στο νησί «Πάρανταϊς». Ανοιχτό 08:00 με 18:00 καθημερινά, μόνο όταν έχει καλοκαιρίας. Για κρατήσεις, επικοινωνήστε με τον Φρεντ, στο τηλέφωνο 411 576.
Έκταση με μηλιές και αχλαδιές, τμήμα του Αγροκτήματος «Γκράντζ». Τα δένδρα ανθίζουν αρχές Μαΐου, προσφέροντας αξέχαστο θέαμα. Καρτ ποστάλ με εικόνες του δενδρόκηπου διατίθενται προς πώληση στο ταχυδρομείο.
Πρόσφατα κατασκευασμένο μικρό στέγαστρο, για την εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών.
Ανοιχτό κάθε μέρα, από τις 06:00 έως τις 09:00 το απόγευμα τις καθημερινές και από τις 02:00 έως τις 09:000 το απόγευμα τα Σάββατα, για έφηβους από 12 έως 17 ετών. Υπεύθυνη της λέσχης είναι η Νάνση Ρότζερ Φρίμαν, κόρη των ιδιοκτητών του παμπ «Κίγκφισερ».
Χτίστηκε το 1945, για τον εορτασμό του τέλους του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Χρησιμοποιείται ως λέσχη νεολαίας, προσκόπων και ξεναγών και για συνελεύσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του χωριού.
Ξαναχτίστηκε στις αρχές του 19ου αιώνα, μετά από πυρκαγιά που το κατέστρεψε. Εφημέριος είναι ο πατήρ Χούμπερτ Ουεμπ. Η εφημερία στεγάζει την τοπική Λέσχη προσκόπων και την Εταιρεία ερασιτεχνών καλλιτεχνών. Εξυπηρετεί άλλα δύο όμορα χωριά: το Φόξτον και το Μπίβερδεϊλ.
Ελεύθερο. Παρακαλούμε διατηρήστε το χώρο καθαρό και παρκάρετε μέσα στις λευκές γραμμές. Το παρκινγκ εποπτεύεται καθημερινά από το προσωπικό του ξενοδοχείου.
Ανοιχτό στο ευρύ κοινό. Ιδιοκτησία του ξενοδοχείου, εποπτεύεται από το προσωπικό του.
Ιδιοκτησία του λόρδου Τίμσον, από το Φέννιμορ Χωλ. Λειτουργεί υπό την επίβλεψη του Σάντι Μπάξτερ και του υιού του, Άλαν, και είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 06:00 το πρωί έως τις 11:00 το βράδυ. Επίσης, στο βενζινάδικο πωλούνται λάστιχα και εκτελούνται μικροεπισκευές. Για επικοινωνία, τηλεφωνήστε στο 411 111.
Βρίσκεται στην παραδοσιακή καρδιά του χωριού, ανάμεσα στην εκκλησία και το ποτάμι και σε μικρή απόσταση από το Μνημείο του πολέμου. Διατίθεται για διάφορες εκδηλώσεις και πανηγύρια.
Προσφέρονται όλο το 24ώρο, 7 μέρες την εβδομάδα, από τον Μάρτιν Τόμπκινς και το υιό του, Ρόμπερτ. Διατίθεται επίσης 8θέσιο πουλμανάκι, καθώς και λιμουζίνα «Ρόλς Ρόυς», για γάμους. Ειδικές τιμές για το αεροδρόμιο Στάνστεντ και το τερματικό σταθμό φέριμποτ στο Χάρουιτς.
Ο χώρος έχει δωριθεί μέσω διαθήκης από τον πατέρα του δρ. Μέιπλ.
Το ξενοδοχείο «Ευρώπη» διαθέτει μόνιμη κομμώτρια, τη δεσποινίδα Φρανσοά. Το κομμωτήριό της λειτουργεί καθημερινά 09:00 με 13:00. Πολλοί από τους κατοίκους του χωριού εξυπηρετούνται και στο σαλόνι που λειτουργεί η βοηθός της, Γιοσεφίν. Για ραντεβού, καλέστε 411 990.
Οι άντρες και τα αγόρια μπορούν να κουρευτούν στο κουρείο «Κλίπερς» της οδού Γλέμπ Λάιν αριθ. 22.
Εδώ μπορείτε να βρείτε διάφορες εθνικές και τοπικές εφημερίδες, καθώς και δημοφιλή περιοδικά. Το περίπτερο λειτουργούν ο Τρέβορ Βάιν και η σύζυγός του, Αν. Πωλούνται επίσης σειρά από μικρά αντικείμενα, όπως φάκελοι, σημειωματάρια, στυλό και είδη γραφείου, καρτ ποστάλ, ευχετήριες κάρτες κ.λπ.
Σημαντικό σημείο συνάντησης στο χωριό. Ιδιοκτήτες του είναι ο Μπιλ Φρίμαν και η σύζυγός του, Όλγα. Το παμπ λειτούργησε για πρώτη φορά πριν από πέντε χρόνια. Αρχικά ονομαζόταν «Έλεφαντ αντ Κεστλ» και ήταν πολύ υποβαθμισμένο, χρήζοντας ανακαίνισης και επενδύσεων. Σήμερα είναι πλέον ακμάζουσα επιχείρηση. Εδώ μπορείτε να βρείτε ζεστό φαγητό, καθώς και ελκυστική βεράντα, στο πίσω μέρος, με υπέροχη θέα το ποτάμι.
Άνοιξε το περασμένο έτος, στην οδό Γλεμπ Λάιν αριθ. 15. Πρόκειται για ακμάζουσα καφετέρια. Για κάθε 3 ευρώ που ξοδεύετε για φαγητό ή ποτό, σας προσφέρουμε δωρεάν 30 λεπτά περιήγησης στο διαδίκτυο.
Βρίσκονται απέναντι από τη Σχολή Ιππασίας και στεγάζουν τα άλογα. Στους καθαρούς στάβλους φιλοξενούνται και τα άλογα των χωρικών.
Λειτουργεί από το 1930, υπό την επίβλεψη της ίδιας οικογένειας. Εδώ μπορείτε να νοικιάσετε καθαρόαιμα άλογα και παιδικά πόνι. Η μικρή ιππική έκταση χρησιμοποιείται και για εκπαιδευτικές δραστηριότητες και άλματα. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την Τζέννυ Ουαλκερ, στο τηλέφωνο 411 321.
Πετυχημένο μίνι-μάρκετ, με ιδιοκτήτες και προσωπικό τη Σύντη Ουάιτ και τα τέσσερα παιδιά της. Είναι ανοιχτό καθημερινά από 06:00 το πρωί με 06:00 το βράδυ και τις Κυριακές από 08:00 έως 12:00.
Μικρό φαρμακείο, αποκλειστικά για οικογενειακές ανάγκες. Υπεύθυνοι είναι οι Μπέτη και Τεντ Χιούζ, διπλωματούχοι φαρμακοποιοί.
Το ταχυδρομείο του χωριού λειτουργεί τα τελευταία 30 χρόνια υπό την επίβλεψη της Τζένιφερ Γκριν. Είναι ανοιχτό καθημερινά 08:00 με 12:30 το πρωί και 14:00 με 18:00 το απόγευμα και 08:00 με 12:00 τα Σαββατοκύριακα. Εδώ πωλούνται εφημερίδες, περιοδικά, γλυκά και καρτ ποστάλ. Επίσης είναι ο τόπος όπου μπορείτε να μάθετε τα τελευταία κουτσομπολιά του χωριού.
Κάτω από δύο ιτιές, προστατευόμενο από τον άνεμο και εφοδιασμένο με ξύλινα παγκάκια, ο χώρος πικνίκ προσφέρει υπέροχη θέα προς τη λίμνη.
Γήπεδα τένις που διατίθενται προς 3 λίρες ανά μισή ώρα. Για κρατήσεις, τηλεφωνήστε στο 411 900. Επίσης ενοικιάζονται ρακέτες και μπάλες.
Με διαστάσεις 25 μέτρα μήκος και 15 μέτρα πλάτος, το κολυμβητήριο είναι ανοιχτό στο ευρύ κοινό. Ο χώρος προβλέπεται με ντους και τουαλέτες, καθώς και με αποδυτήρια. Ανοιχτό καθημερινά 08:00 το πρωί με 18:00 το απόγευμα, από το Μάιο μέχρι το Σεπτέμβριο. Υπηρεσίες ναυαγοσώστη προσφέρει ο Ουιλφ Ντιν, πρώην λογίας του Ναυτικού.
Δημοφιλές το καλοκαίρι για μητέρες με μικρά παιδιά.
Πίσω από την εκκλησία, ανάμεσα σε αιωνόβια δέντρα, το νεκροταφείο προσφέρει το Μάιο πανδαισία χρωμάτων, ενώ την άνοιξη γεμίζει ανθισμένα λουλούδια. Πρόκειται για καταφύγιο γαλήνης και ηρεμίας, όπου συναντά κανείς πολλούς χωρικούς.
Στο χωριό υπάρχει πληθώρα μονοπατιών που διατηρούνται καθαρά από τους συλλόγους των προσκόπων.
Χρησιμοποιείται επίσης ως μονοπάτι. Οι ποδηλάτες οφείλουν να επιδείξουν σύνεση και προσοχή στους περιπατητές.
Με 75 μίλια μήκος, ο ποταμός κατεβαίνει τους λόφους του Ντέρμπισιρ, εκβάλλοντας στη Βόρεια Θάλασσα, κοντά στο Κόλτσετερ. Ο ποταμός προσφέρει αμέτρητες αφορμές για άθληση και αναψυχή. Χρησιμοποιείται από τους χωρικούς για κολύμπι, κωπηλασία και αλιεία.
Αρχαίο πέτρινο γεφύρι, χτισμένο κατά το 14ο αιώνα. Είναι ιδιαίτερα ελκυστικό για τους φωτογράφους.
Δημιουργήθηκε το 2002, στις εγκαταστάσεις του πρώην νηπιαγωγείο, για μόνιμη φρούρηση του χωριού. Λειτουργεί 24/7.
Μεγάλη ποικιλία από γραφικά μονοπάτια, με δασικές διαδρομές, περιπάτους κατά μήκος του ποταμού και στην ύπαιθρο. Τα πιο δημοφιλές μονοπάτι οδηγεί στο Ιερό Λόφο, εκεί όπου παλιά υπήρχε ένα ανεμόμυλο.
Ειδικά διαμορφωμένος χώρος για τη συναναστροφή των συνταξιούχων. Σερβίρει τσάι και κέικ και φιλοξενεί διάφορους ομιλητές. Νέα μέλη είναι ευπρόσδεκτα. Οι συναντήσεις λαμβάνουν χώρα κάθε πρώτη Πέμπτη του μήνα, στο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού.
Τμήμα του αγροκτήματος «Γιέομαν», όπου καλλιεργείται κυρίως χειμερινό σιτάρι ή προσφέρεται για τη βοσκή των προβάτων. Ένα κομμάτι του εκτρέφει μικρό κοπάδι αγελάδων γαλακτοπαραγωγής.
Προσφέρει πρωτοβάθμια εκπαίδευση στα παιδιά των χωρικών, ηλικίας 7-11 χρονών. Φιλοξενεί επίσης νηπιαγωγείο, για παιδιά μεγαλύτερα των 3 ετών. Τα μεγαλύτερα παιδιά παρακολουθούν μαθήματα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε κοντινή πόλη. Οι περισσότερες μετακινήσεις των μαθητών γίνονται με σχολικό λεωφορείο.
Κτίσμα του 11ου αιώνα, ιδιοκτησία του Σάξονα μικροκτηματία Ουλφ, ο οποίος προστάτευε εδώ τα πρόβατά του από του από τους λύκους και εμπορευόταν, κάθε Παρασκευή, ψάρια. Κατά το μεσαίωνα, οι τάφροι ήταν κοινό χαρακτηριστικό των αγροκτημάτων της περιοχής.
Ιδιοκτησία της οικογένειας Έθλεστον ήδη από το 1715. Σήμερα χρησιμοποιείται για την καλλιέργεια λαχανικών και για την εκτροφή χοίρων και πουλερικών.
Ανεγέρθη το 1923, προς τιμή των χωρικών που θυσίασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Το 1949 προστέθηκαν αναμνηστικές πλάκες για τους πεσόντες της περιόδου 1939-1945.
Δωρεά ενός χωρικού, στη μνήμη της εγγονής του, που πνίγηκε σε ατύχημα με σκάφος στο ποτάμι, το 2005. Πρόκειται για φιλόξενο καταφύγιο για όσους λατρεύουν τις ηλιόλουστες μέρες στους δημόσιους κήπους.
Στο κέντρο της λίμνης, το νησί καλύπτει εξωτική βλάστηση, που φιλοξενεί μεγάλη ποικιλία άγριας ζωής. Ιδανικό μέρος για ήσυχο πικνίκ και χαλάρωση.
Δημοφιλής για γονείς και μικρά παιδιά. Υποχρεωτική η επιτήρηση των μικρών παιδιών.
Βολική τοποθεσία στην άκρη του ποταμού. Χρησιμοποιείται ευρέως από τους ψαράδες.
Προτιμάται κυρίως από παιδιά, καθώς φιλοξενεί μόνο μικρά ψάρια. Ο πληθυσμός της αναπληρώνεται συνέχεια με ψαράκια και βατραχάκια.
Στο χωριό, αρκετοί αγρότες εκτρέφουν πρόβατα. Οι πιο συνηθισμένες ράτσες είναι Λόγκχορν ή Χάρντουιτς, όμως στο αγρόκτημα «Γκράντζ» ο δρ. Μέιπς εκτρέφει πρόβατα της ράτσας Τζέικομπ, εύκολα αναγνωρίσιμα λόγω του μαύρου, λευκού, γκρι και καφέ τρίχωμά τους και των κεράτων που έχουν οι προβατίνες.
Με αφετηρία στο αγροτικό κατάστημα της οδού Ουέστλαντ, στο κέντρο του χωριού, περνάει από το ζαχαροπλαστείο, διαγράφοντας σχεδόν έναν πλήρη κύκλο.
Ξεκινά από το κατάστημα και καταλήγει έξω από το χωριό, στη λίμνη με τηην αποβάθρα για τις βάρκες.
Είναι το κεντρικό δρόμο που διασχίζει το χωριό. Ξεκινά ανατολικά, από το Μπάκλαντ, και καταλήγει νοτιοδυτικά, στο Μπράντφιλντ Επίσκοπι.
Μερικά από τα άλογα ανήκουν στη Σχολή Ιππασίας και χρησιμοποιούνται από τους αρχάριους για μαθήματα ή ενοικιάζονται σε όποιον ενδιαφέρεται. Κάποια από τα άλογα είναι ιδιοκτησία των χωρικών, οι οποίοι πληρώνουν προκειμένου αυτά να
Πρόκειται για τη ράτσα Χίερφορντς, αγελάδες διάσημες για το κρέας τους. Το κοπάδι είναι ιδιοκτησία του δρ. Μέιπλ, από το αγρόκτημα «Γκραντζ».
Πρόκειται για ειδική ράτσα που ονομάζεται Γκλούτσεστερ Ολτ Σποτ. Ξεχωρίζουν εξαιτίας των μαύρων λεκέδων πάνω στο δέρμα τους, που προεξέχουν , προσφέροντάς τους εντυπωσιακή όψη. Ανήκουν στον Τζοκ μακ Ντόναλτ, από το αγρόκτημα «Γιέομαν».
Άνοιξε μόλις πέρυσι, αλλά σύντομα μετατράπηκε σε σημείο συνάντησης των πληροφορικάριων του χωριού. Το κατάστημα εμπορεύεται ένα μεγάλο γκάμα σταθερών και φορητών υπολογιστών, καθώς και συσκευών τύπου «smartphone», προσφέροντας ταυτόχρονα υπηρεσίες επισκευής και αναβάθμισής τους.
Οι Τσιλ και Τζον Κιγκ λειτουργούν ένα πολύ σύγχρονο κατάστημα με λιχουδιές, όπου μπορεί κανείς να βρει εκπληκτικά παρασκευάσματα.
Επανδρώνεται από εθελοντές και μόλις έναν μόνιμο επαγγελματία πυροσβέστη.
Υπεύθυνοι είναι οι Τέρρυ & Κάρολ Ουέμπστερ. Ανοιχτό καθημερινά από τις 12:00 έως τις 14:00 και από τις 18:30 έως τις 22:00 η ώρα.
Όπως και η Πυροσβεστική, επανδρώνεται μόνο από εθελοντές και μόλις έναν μόνιμο υπάλληλο.
Σήμερα ιδιοκτησία του Τσιλ Φέιουεθερ, ο οποίος το κληρονόμησε από το θείο του, πρώην αξιωματικό του Ναυτικού κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Τμήμα του αγροκτήματος «Κεστλ», γνωστή λόγω των μεικτών γεωργοκτηνοτροφικών δραστηριοτήτων που διεξάγονται εκεί.
Ο δρ. Φράνσις Ριντ και η σύζυγός του, Καίτη, είναι και οι δύο τους κτηνίατροι. Ασχολούνται τόσο με την εκτροφή ζώων, όσο και με τη φροντίδα των κατοικίδιων. Το δικό τους κατοικίδιο είναι ένας σκαντζόχοιρος, που μωρό όντας έμεινε ορφανός, όταν τη μητέρα του την πάτησε ένα τρακτέρ. Το φωνάζουν Χοτσιουίτσι. Πρόκειται για όνομα που δίνεται παραδοσιακά στους σκαντζόχοιρος του Νόρφολκ, τόπος όπου αυτός μεγάλωσε.
Λειτουργεί από το 2008, με υπεύθυνους την Όλγα και τον Φεόντορ Αντόνοβ. Ειδικεύεται κυρίως στη διδασκαλία της Ρωσικής και της Αγγλικής ως ξένης γλώσσας.
New hotspot created at 2015-10-10 @ 23:45
Πρόσφατα ανακαινισμένα, τα αποδυτήρια βρίσκονται δίπλα στην πισίνα. Διαθέτουν ντουζιέρες, τουαλέτες, σάουνα και πλυντήριο ρούχων. Όσοι επιθυμούν πετσέτες, μπορούν να τις νοικιάζουν από τον υπεύθυνο των εγκαταστάσεων.
Το πρώτο κτίριο όπου οι ενοχλητικοί μεθυσμένοι περνούσαν τη νύχτα. Σήμερα, το κτήριο στεγάζει το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα.
Κτήρια όπου αποθηκεύονται οι ζωοτροφές και τα ειδικά εργαλεία που χρειάζεται ο δρ. Μαπλ για τα εξωτικά ζώα που φροντίζει.
Εδώ μένει η ηλικιωμένη μητέρα του δρ. Μεπλ, παρέα με τις έξι γάτες της. Ανέκαθεν η οικία αποτέλεσε κομμάτι του αγροκτήματος Γραντζ.
Άνοιξε πέρυσι από τη Νταίζη και Τζόσιε Στόουν, δύο νεαρές αδελφές που δεν κατάφερναν να βρουν κατάλληλες θέσεις εργασίας μετά την αποφοίτησή τους από το πανεπιστήμιο. Έτσι οι δύο τους πήραν ένα δάνειο από το θείο τους, προκειμένου να καλύψουν τα πρώτα έξοδα της επιχείρησής τους.
Διευθυντής του τοπικού σχολείου, ο Χιούθ Πάλμερ κατέχει αυτή τη θέση από το 2004.
Ο Τζο Τσαρντ είναι ειδικός στην αρχαία τέχνη της κατασκευής αχυροσκεπών. Χρησιμοποιεί, κατά προτίμηση, καλάμια τύπου Νόρφολκ, που αντέχουν 70 χρόνια, αντί για τα πιο φθηνά, που αντέχουν μόλις 40 χρόνια. Πάντα καλύπτει τις αχυροσκεπές του με λεπτό συρμάτινο πλέγμα, που εμποδίζει τα πουλιά να φωλιάσουν μέσα.
Συνταξιούχος γαλλικού πανεπιστημίου, ο καθηγητής Αρχαιολογίας Μποσάμπ συμμετέχει ενεργά στις τοπικές ανασκαφές που πραγματοποιούνται στον οικισμό Σέλτικ.
Παράρτημα του αγροκτήματος Γραντζ, όπου αποθηκεύεται το σανό για τα ζώα. Κάτω από το σανό στοιβάζονται καλάμια καλαμποκιού και άλλες ζωοτροφές.
στο Ωδείο αυτό, που βρίσκεται δίπλα στο σπίτι της, η Κλάρα Μπένσον παραδίδει μαθήματα βιολιού σε ενήλικες.
Σ’αυτό το ξύλινο κτήριο οι πρόσκοποι διοργανώνουν τις εβδομαδιαίες τους συναντήσεις.New hotspot created at 2015-11-25 @ 39:41
Όπως έμαθε από τον πατέρα του, ο Μπομπ Ρόμπερτς επιδιορθώνει, για πενήντα και πλέον χρόνια, τα υποδήματα των συγχωριανών του.
Πρόκειται για απομεινάρια αρχαίου δάσους φυλλοβόλων δέντρων, κυρίως δρυός και οξιάς. Στα τέλη του 20ού αιώνα, σε ορισμένα τμήματά του φυτεύτηκαν πεύκα και έλατα.
Το ιατρείο της Δρ. Σούζαν Γκριν λειτουργεί δίπλα από το σπίτι της και είναι ανοιχτό καθημερινά 09:00 με 12:00 το πρωί, Δευτέρα έως Παρασκευή. Ο δρ. Πωλ Μπράουν, βοηθός της που πρόσφατα τελείωσε το αγροτικό του, την αντικαθιστά κάθε φορά που εκείνη εφημερεύει στο νοσοκομείο. Για ραντεβού, τηλεφωνήστε στο 411 001. Για έκτακτα περιστατικά, καλείστε το 0800 000.