CHOOSE LANGUAGE
Notification 2
En magnifik elisabetanska herrgård som byggdes 1594. Dess stora marker omfattar ett skogsområde med en besättning av hjort. Ägs av Sir Herbert Scott-FitzJames, en tidigare ambassadör. Det har varit familjens säte sedan 1785. Han föder upp hästar och har en fin samling av målningar och tidiga skjutvapen. Han var en olympisk skidåkare.
En gammal stenbro som byggdes på 1300-talet. Älskad av fotografer.
En vacker vattensträcka med Paradise Island i mitten. Olika typer av båtar kan hyras. Om Fred inte är där, ring 411 567 för att boka en båt. En del av sjön är avgränsad för simmare.
En holländare som byggdes 1785. Delvis skadats av brand 1885. Restaurerad 1905. Till 1988 användes för att slipa majs till byn. Fantastiska utsikter från övervåningen. Kostnadsfri tillgång.
Planterad med äpple- och päronträd, är det en del av Grange bondgård. När träden står i blom i början av maj, är de en oförglömlig syn. De har vykort till försäljning på postkontoret.
Byggdes 1447 i tidig gotisk stil. Den har några underbara fönster med glasmålningar. En ny orgel installerades 2004. Söndags gudtjänster kl. 11:00 och 6:30. I mitten av veckan är gudtjänsten på onsdag kl. 07:00.
Huset där Dr Maples gamla mor bor med sina sex katter. Det har alltid varit en del av Grange bondgård.
New hotspot created at 2017-05-06 @ 49:27
Lagrar en rad nationella och lokala tidningar samt populära tidningar. Drivs av Trevor Vine och hans fru Anne. De säljer en mängd små föremål såsom kuvert, anteckningsböcker , pennor, kulspetspennor, vykort, födelsedagskort, etc.
Ett litet apotek lagerhållar behov av de flesta familjer. Drivs av Betty och Ted Hughes, både kvalificerade apotekare.
Byns postkontor har drivits av Jennifer Grön i 30 år. Öppet från 8:00 till 12:30 och från 14:00 till 18:00 på vardagar. På lördagar och söndagar från 8:00 till 12:00. Hon säljer tidningar, tidskrifter, godis och vykort. Det är en plats att höra det senaste skvallret i byn.
En butik där man kan panta något som säkerhet för ett litet lån. Det får man tillbaka när lånet är återbetalt. Eller man kan få pengar för något man inte behöver och pantlånare säljer det. Pantbanker var mycket vanliga men många har nu tagit lyxmarknaden och kallas för kontant-konverter.
Nyrenoverade omklädningsrum vid poolen. Duschar, toan, bastu och bubbelpool. Handdukar kan hyras från vaktmästaren.
25 och 15 meter lång, poolen är gratis för allmänheten. Öppet från 8:00 till 18:00 – från maj till september. Wilf Dean, en ex-marinsoldat och kvalificerad livräddare är i tjänst för att garantera säkerheten.
Byggt på 1990-talet och renoverat 2004. 20 dubbelrum, 12 enkelrum. Finns en restaurang, inomhuspool med bastu. Bordtennis rum och squash bana. Gratis wifi. Ägs och drivs av Jane och Tarquin Pettifer.
Populär bland småbarnsföräldrar. Barn borde inte lämnas där utan tillsyn.
New hotspot created at 2017-05-06 @ 57:05
Han är en pensionerad professor i arkeologi från ett franskt universitet som är nära involverat i lokala utgrävningar av en keltisk bosättning.
New hotspot created at 2017-05-06 @ 58:15
Ingen avgift för allmänheten. Vänligen hålla den ren, och parkera inom de vita linjerna. Den övervakas dagligen av personalen.
Kostnadsfritt för allmänheten. Cykelramar borde fästas vid stativkonstruktionen med ett starkt lås och kedja.
New hotspot created at 2017-05-06 @ 00:04
New hotspot created at 2017-05-06 @ 00:31
Jill och John King driver en mycket aktiv delikatessaffär och erbjuder ett häpnadsväckande utbud av aptitretande godsaker.
"Clippers" på 22 Glebe Lane erbjuder klippning för män och pojkar.
George Oaktree har arbetat i sin by smedja i över 50 år, såsom hans far och farfar före honom. Alltid redo för att hjälpa, med ett snett leende, en uppkäftig historia och glimten i ögat. Kan göra otroligt komplexa metallarbeten och kan reparera nästan vad som helst.
15 Glebe Lane. Öppnades förra året. Ett blomstrande café. 30 minuter fri tillgång till internet när man spenderar £ 3 på mat eller dryck.
New hotspot created at 2017-05-06 @ 03:40
Öppnades bara förra året och nu är det navet i byns IT-samhället. De har ett brett utbud av datorer, laptoppar och smarttelefon apps, och erbjuder en mycket uppskattad reparation och uppdateringstjänst.
Drivs av Terry & Carol Webster. Öppet varje dag från 12:00 till 2:00 och från 6:30 till 10:00.
Ger en möjlighet för pensionärer att träffas och prata. Te, kakor och en gästtalare. Nykomlingar är alltid välkomna. De träffas på den första torsdagen av månaden i den tidigare byns hall.
Träbyggnaden där scouterna håller sina veckomöten.
Liksom brandstationen, är hjläpstationen bemannad av volontärer. En man är i tjänst vid alla tidpunkter.
Flera bönder i byn har en flock får. De flesta tillhör Longhorn eller Hardwick, men Dr Maple på Grange bondgård har en flock Jacob får, som kan lätt igenkännas med sina svarta, vita, gråa och bruna pälsar och moderfår med horn.
New hotspot created at 2017-05-06 @ 08:17
Populär på sommaren för mammor med små barn.
Drivs av Giles Fairweather sedan döden av hans farbror som tjänstgjorde som en sjöofficer under andra världskriget.
Regelbunden busstrafik till närliggande städer och byar. Tidtabeller visas bredvid biljettautomater. Den är bemannad från 07:00 till 11:00. www.ruralbusesco.uk. Tel: 411 888.
Ägs av Sir Herbert Scott-Fitz James på Fennimore Hall. Drivs av Sandy Baxter och hans son Alan. Öppet från 06:00 till 23:00. Säljer däck och gör en del reparationer. Tel: 411 111.
Den första lördagen av varje månad. Man kan köpa eller sälja något lagligt. En gör-det-själv-marknaden där någon som säljer saker kan parkera sin bil i en linje eller en cirkel. De öppnar sin baklucka och visar vad de vill sälja. Kontakta arrangören, Sandy Baxter, på bensinstationen. Tel: 411 555.
Används av den lokala skolan. Byns fotbollslag spelar här på lördagar. Vem som helst kan spela här när det är ledigt.
Det är en speciell ras som kallas Gloucester Old Spot. De har framstående svarta fläckar och ser slående ut. De tillhör Jock McDonald på Yeomans bondgård.
Ägs av Ethleston familjen sedan 1715. Nu har en blandad bondgård och odlar grönsaker, håller grisar och fjäderfän.
Dessa är Dairy Shorthorn , en populär boskapsras som föds upp för mjölkproduktion. Denna besättning tillhör Dr Maple på Grange bongård.
Skolan erbjuder en tidig skolutbildning till barn i byn. Åldrar 7-11. Ett dagis välkomnar barn från 3 år. Äldre barn går till högstadiet i den närliggande köpstaden. Reser med skolbussen för det mesta.
Dr Fances Reed och hans fru Kathy är båda veterinärer. Han behandlar husdjur. Hon behandlar tamdjur. Hennes eget husdjur är en baby igelkott som blev föräldralös när dess mamma blev överkörd av en traktor. Hon kallar den Hotchiwitchi, det traditionella namnet för igelkott i Norfolk där hon växte upp.
"Belindas" - öppet 9:00-17:30 dagligen. Stängt på söndagen. Hon bakar bröd och kakor själv. Hennes gräddtårtor är mycket kända. Det är bäst att komma dit tidigt för de säljer ut snabbt. Eller beställ via telefon: 411 633.
Den ursprungliga byggnaden där besvärande fyllon var låsta upp för natten. Nu inrymmer huset polisstationens larmgenererings system.
Grundades 2002 i det tidigare dagiset för att skaffa en ständig närvaro i byn. Bemannad 24/7.
Inrättades 2008 av Olga och Feodor Antonov. Specialiserade på ryska och engelska för utlänningar.
Som hans far före honom, reparerar Bob Roberts stövlar och skor till byborna. Han har gjort det i nästan femtio år.
En pittoresk rad av halmtäckta stugor från 1600-talet med Norfolk vass.
Joe Chard är expert på den gamla konsten av halmtäckning. Han tycker om att använda Norfolk vass, som varar 70 år, i stället för den billigare vetehalmen som behöver ersättas efter bara 40 år. Han täcker alltid taket med fina ståltrådsnät för att förhindra att fåglar bygger sina bon i halmen.
Dr Susan Green har sin mottagning i anslutning till hennes hus. Det är öppet från 9:00 till 12:00, från måndag till fredag. Hon har en assistent, Paul Brown, en nyligen kvalificerad läkare. Han tar över när Dr Green är borta på sjukhusbesök. För att boka en tid, ring 411 001. För nödsituationer, ring 0800 000.
Leder från lanthandeln på Westland Road, mitt i byn, runt till konditoriet, gör nästan en hel cirkel.
New hotspot created at 2017-05-06 @ 45:04
Där lagrar Grange bondgård hö för sina djur. Under det lagras högar av majs och djurfoder.
Dessa består av en höskulle med en plats nedanför för att lagra foder för nötkreaturet och mer specialiserade artiklar för de exotiska djuren såsom Dr Maple raser.
Bondgård från 1500-talet, ägs av Dr Maple. Samma familj hade ägt den i 150 år. Besökare är välkomna att se den gamla vallgraven och familjens samling av sällsynta djur. Tel: 411 500.
Grävdes på 1000-talet av Ulf, en Saxon odalman, för att skydda hans får från vargar och ge fisk på fredagar. Vallgravar är ett gemensamt drag för många medeltidens gårdar i detta område.
Ligger bakom kyrkan. Har vackra gamla träd. I maj är det ett upplopp av färger med en massa vårblommor. En oas av lugn och ro. Många bybor älskar att sitta där.
Byggdes i början av 19-talet. Tidigare förstördes av brand. Kyrkoherden är Rev. Hubert Webb. Han driver den lokala scout skaran och dramatisk sällskap av amatörer. Han ger också tjänster i två närliggande byar: Foxton och Beaver.
New hotspot created at 2017-05-06 @ 50:45
New hotspot created at 2017-05-06 @ 51:26
En blomstrande mini-marknad. Ägs och drivs av Cindy White och hennes fyra barn. Öppnad från 6:00 till 18:00 dagligen. Från 8:00 till 12:00 på söndagar.
Byn är genomkorsad av gångleder. Hållas rena med hjälp av scout skaran.
Öppnad förra året av Daisy och Josie Stone, två unga systrar som inte kunde hitta lämpliga jobb efter universitetet. De fick ett lån från sin morbror att finansiera uppsättnings kostnader.
Clara Benson ger fiollektioner till vuxna i konservatoriet som är knutet till hennes hus.
Europa Hotellet har en bosatt hårfrisörska, Mademoiselle Francoise. Hennes hårbehandlings salong är öppen från 9:00 till 13:00 på vardagar. Har många kunder i byn. Tel: 411 990.
Hugh Palmer är skolledare för den lokala skolan. Han har varit ansvarig för skolan sedan 2004.
Tonåringar från 12 till 17 är välkomna att delta. Öppnad varje kväll från 18:00 till 21:00 och på lördag från 14:00 till 21:00. Drivs av Nancy och Roger Freeman vars föräldrar driver Kingfisher pub.
Drivs av Martin Tompkins och hans son Robert. Tillgänglig 24/7. Har även en 8-sits minibuss och en Rolls Royce limousine för bröllop. Specialpriser för Stansted Airport och färjeterminalen i Harwich.
Lagrar en rad nationella och lokala tidningar samt populära tidningar. Drivs av Trevor Vine och hans fru Anne. De säljer en mängd små föremål såsom kuvert, anteckningsböcker , pennor, kulspetspennor, vykort, födelsedagskort, etc.
New hotspot created at 2017-05-06 @ 58:04
Fred West har bott här i 40 år. Han snickrar för alla i byn. Gör träsnideri och träornament på beställning. Säljer också online. Tel: 411 777. www.carvedgifts.eu.
New hotspot created at 2017-05-06 @ 59:22
Den lokala tidtabellen visas under det täckta stativet. Förra året var en bänk tillsatt.
New hotspot created at 2017-05-06 @ 01:08
Bredvid ridskolan. Där är deras hästar inhysta. Ger också stall för uthyrning för bybornas hästar.
New hotspot created at 2017-05-06 @ 02:27
Bemannad av volontärer. En brandman är alltid i tjänst.
En del av sjön är avgränsad för att förhindra olyckor mellan simmare och båtar. Det finns en liten trä trampolin på ön och en flotte i mitten. Sjön är inte mer än 4 fot djupt
Belägen i centrum av båtliv sjön, är den täckt med exotiska växter som lockar en förvånande mångfald av djurliv. En perfekt plats för en lugn picknick eller att koppla av i din eka.
Placerade bekvämt på kanten av floden. Används mycket av fiskare.
New hotspot created at 2017-05-06 @ 05:00
New hotspot created at 2017-05-06 @ 05:29
Skyddad från vinden och försedd med träbänkar under två vide träd. Vackra utsikter över sjön.
Marken skänktes till byn av Dr Maples fars vilja.
Tre tennisbanor. £ 3 för en halvtimme. För att boka en bana, ring 411 900. Racketar och bollar kan hyras.
Donerats av en bybo till minne av hans barnbarn som drunknade i en båtolycka i floden 2005. En välkommen tillflyktsort för de som fångas i de offentliga trädgårdar av ett sommarregn.
Det traditionella byns hjärta mellan kyrkan och floden. Krigsmonumentet finns här. Där äger många byceremonier och festligheter rum.
Den används också som en gångväg. Cyklister uppmanas att vara försiktiga och visa hänsyn till vandrare.
Uppfördes 1923 för att fira minnet av bybor som dog i första världskriget. Minnestavlor tillkom 1949 för dem som dog från 1939 till 1945.
Rester av gammal lövskog - främst ek och bok. Även områden med tall och gran som etablerades i slutet av 1900-talet.
Ett brett utbud av pittoreska vägar som varierar från skog spår till promenader längs floden och genom landsbygden. En populär promenad leder upp till Holly Knoll förbi den gamla väderkvarnen.
Nära till byns grönska och gratis. Alltid öppet. Hålls noggrant rena av Mick Roper vid brandstationen.
En liten täckt stand som nyligen har uppförts för att underlätta för resenärer.
Öppet för allmänheten, men tillhör golfklubben och övervakas av dess personal.
Öppen för besökare för en liten daglig avgift. Årsabonnemang kostar £ 25. Där finns en bar och en liten restaurang. Sekreterare Penelope York. Tel: 411 222.
Konstruerad i början av 1400-talet och nämnd i ett juridiskt dokument som dateras 1435 augusti. Till skillnad från labyrinter där folk kan gå vilse, är detta ett sällsynt exempel på en labyrint, gjord av sammanflätade tegel vägar.
Den högsta punkten i byn. Populär för kälkåkning på vintern. Härliga utsikter över landsbygden. Träsäten och en liten paviljong. Väderkvarnen ligger i närheten.
Den används främst av barn eftersom den innehåller endast små fiskar. Den hålls fylld med barnungar och grodrom.
Öppet för allmänheten. Omfattande gräsmattor och exotiska blomstersängar. Vissa gamla träd är hem för en familj av ekorrar.
Några av dessa hästar ägs av ridskolan och används för att utbilda nybörjare eller för uthyrning till alla som är intresserade. Andra är privatägda av bybor som betalar för dem att hållas i stallet.
Behållare för plast, köksavfall, papper och metall.
New hotspot created at 2017-05-06 @ 24:23
Den är 75 mil lång och stiger i bergen i Derbyshire och rinner ut i Nordsjön nära Colchester. Ger goda möjligheter för idrott och rekreation. Används av byborna för simning, båtliv och fiske.