CHOOSE LANGUAGE
Notification 2
Σχεδόν στην κορυφή του παγετώνα, το εστιατόριο άνοιξε το 2001. Δίπλα του υπάρχει μικρό ξενοδοχείο, με 12 δίκλινα δωμάτια, καθώς και ιατρείο πρώτων βοηθειών. Για πληροφορίες, τηλεφωνήστε στο 300 400.
Οι αναβατήρες - καρεκλάκια είναι ο ταχύτερος τρόπος πρόσβασης στην κορυφή «Τόιφελσεγκ». Εισιτήρια πωλούνται στο εκδοτήριο της βάσης ή στο αντίστοιχο της κορυφής.
Διαθέτει δύο καμπίνες: όταν το ένα ανεβαίνει, το άλλο κατεβαίνει. Η διαδρομή καλύπτεται σε 7 λεπτά. Τις ώρες αιχμής, το τελεφερίκ εκτελεί δρομολόγια ανά 15 λεπτά, ενώ το υπόλοιπο της ημέρας ανά 30 λεπτά. Βρίσκεται εν λειτουργία όλο το χρόνο. Το καλοκαίρι, στην κορυφή του βουνού ανεβαίνουν κυρίως παραθεριστές, αλλά και λάτρεις της αναρρίχησης και του αλεξίπτωτου πλαγιάς.
Εδώ είναι το σημείο επιβίβασης - αποβίβασης των παραθεριστών στα τελεφερίκ. Τις ώρες αιχμής, ετοιμαστείτε για φλερτ!
Εδώ πωλούνται ημερήσιες, εβδομαδιαίες και ετήσιες κάρτες επιβίβασης για το τελεφερίκ. Επίσης, εδώ θα βρείτε και εισιτήρια μίας διαδρομής. Για άτομα άνω των 60 ετών, παρέχεται έκπτωση 10%. Μειωμένες τιμές και για τα παιδιά.
Ειδικεύεται στη γαλλική κουζίνα. Άνοιξε πέντε χρόνια πριν, από τους σημερινούς ιδιοκτήτες του, Πιέρ και Σουζέτ Λαφόρτζ. Παλιά εδώ λειτουργούσε κατάστημα ρούχων, που έκλεισε λόγω πτώχευσης. Ειδικά τα Σαββατοκύριακα, επιβάλλεται να
Βρίσκεται στην άνω γωνία της πλατείας. Εδώ συχνάζουν κυρίως κουρασμένοι σκιέρ, απολαμβανόμενοι το ποτό τους αργά το απόγευμα. Υπεύθυνοι του καφέ είναι η Καίτη, αδελφή του διευθυντή της Σχολής σκι, και ο φίλος της, Φραντς.
New hotspot created at 2015-08-22 @ 31:05
Γνωστή και ως αυτοκίνητο-φούσκα (οβόβια στα Ιταλικά), αποτελείται από μικρές διαδοχικές καμπίνες χωρητικότητας έξι ατόμων. Εκτελεί τακτικότατα δρομολόγια, οπότε δεν χρειάζεται να περιμένει κανείς στην ουρά, όπως συμβαίνει με το τελεφερίκ. Σε ορισμένα θέρετρα, οι γόνδολες αυτού του τύπου είναι μικρότερες, με καμπίνες χωρητικότητας μόλις τεσσάρων ατόμων.
Σ’ αυτό το κατάστημα σκι νοικιάζονται μονοθέσιες ελαφριές πλαστικές τσουλήθρες, τις οποίες μπορείτε να κουβαλήσετε μαζί σας στους αναβατήρες-καρέκλες «Ντράγκον», ακριβώς πίσω από το βοηθητικό ασανσέρ, στους πρόποδες του βουνού Μόντε Ρόσα. Οι αναβατήρες αυτοί σας οδηγούν σε εδική πίστα, που προορίζεται αποκλειστικά για τους λάτρεις της τσουλήθρας.
Για όσους επιθυμούν να αποφύγουν το τελεφερίκ, τα πιατάκια είναι ένας εναλλακτικός τρόπος πρόσβασης στην κορυφή «Τόιφελσεγκ».
Μικρό, υπαίθριο μπαρ κοντά στην κορυφή «Τόιφελσεγκ», ακριβώς δίπλα στο σταθμό αποβίβασης από τους αναβατήρες-καρέκλες. Το μπαρ σερβίρει μπύρα, κρασί και αναψυκτικά, όχι όμως τσάι ή καφέ. Ανοιχτό καθημερινά από τις 10:00 η ώρα.
Ένα από τα παλαιότερα κτίσματα στο χωριό. Χρονολογείται γύρω στο 1870. Σήμερα εδώ δεν τελούνται πλέον ακολουθίες, με εξαίρεση τις κηδείες των κατοίκων του χωριού.
Δύο εύκολοι αναβατήρες-πιατάκια, που οδηγούν σε πίστα με πολύ ήπια κλίση, στην ανατολική πλευρά του βουνού.
Βρίσκεται στη δυτική πλαγιά του βουνού. Η πρόσβαση γίνεται με το βοηθητικό αναβατήρα. Η πλαγιά εδώ είναι λίγο πιο ήπια και εύκολη σε έγκριση με εκείνη της ανατολικής πλαγιάς, όντας ιδανική για όσους δεν έχουν ακόμη εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και δεν τολμούν να χρησιμοποιήσουν την κύρια πίστα.
Βρίσκεται νότια της κορυφής Φινάιλσπιτσε. Δίνει πρόσβαση στις καλύτερες πίστες σκι της περιοχής. Ο παγετώνας είναι προσβάσιμος με το νέο τελεφερίκ. Στο σταθμό κορυφής λειτουργεί εστιατόριο με απίστευτη θέα. Από τη Δεύτερα έως την Παρασκευή, στις 08:30 ακριβώς, ένα μίνι-λεωφορείο φέρνει εδώ παραθεριστές από το χωριό, μετά από ταξίδι διάρκειας 30 λεπτών. Με το ίδιο μίνι-λεωφορείο, οι επισκέπτες επιστρέφουν στο χωριό στις 16:30. Στα Ιταλικά, το Φινάιλσπιτσε μεταφράζεται «Πούντα Φινάλε».
Εδώ συγκεντρώνονται όσοι επιθυμούν να φοιτήσουν στη Σχολή σκι. Οι υποψήφιοι χωρίζονται σε τάξεις, ανάλογα με το επίπεδο των γνώσεών τους, και την κάθε τάξη αναλαμβάνει ένας εκπαιδευτής.
Παρέχει πληροφορίες και συμβουλές για όσους επιθυμούν να κάνουν σκι, snowboard και λοιπές χειμερινές δραστηριότητες, καθώς και την πρόγνωση του καιρού. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε στο 300 300.
Τμήμα του περιφερειακού Οργανισμού Τουρισμού. Λειτουργεί ως γραφείο πληροφοριών και δύναται να βοηθήσει τους επισκέπτες με τη διαμονή και με πληροφορίες για τα αξιοθέατα. Διαθέτει δωρεάν ένα ευρύ φάσμα ενημερωτικών φυλλαδίων και χαρτών. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε στο τηλ. 300 654.
Εδώ απευθύνεστε κάθε φορά που θέλετε να νοικιάσετε σκι, μπαστούνια, μπότες ή σανίδες. Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ασφάλεια για τις περιπτώσεις απώλειας ή ζημιάς. Υπεύθυνοι του καταστήματος είναι οι αδελφοί Μπλούμενθαλ, πρώην πρωταθλητές Ευρώπης στο σλάλομ. Για περισσότερες πληροφορίες, τηλεφωνήστε στο 300 678.
Διευθύνεται από τους Χέλμουτ και Ανίτα. Το κατάστημα προσφέρει ένα μεγάλο γκάμα ρούχων για σκι, καθώς και ενδυμασία για μετά το σκι. Επίσης, εδώ μπορείτε να βρείτε μπότες για σκι και ορειβατικά. Για περισσότερες πληροφορίες, τηλεφωνήστε στο 300 321.
Πρόσφατα ανακαινισμένο από τους νέους του ιδιοκτήτες, Τόνι και Ισαβέλλα. Εδώ βρίσκει κανείς μια ολοκληρωμένη γκάμα από σκι και snowboard, καθώς και υποδήματα για το χιόνι. Για περισσότερες πληροφορίες, τηλεφωνήστε στο 300181.
Βρίσκεται δίπλα στο εκκλησάκι.
Βρίσκεται απέναντι από την πλατεία. Πρόκειται για πολύ δημοφιλή χώρο για χαλάρωση μετά το σκι. Διευθύνεται από δύο αδελφές, Τερέζ και Ζοσέτ. Ανοιχτό καθημερινά από τις 11:00 έως τις 22:00 η ώρα.
Βρίσκεται απέναντι από την πλατεία. Πρόκειται για πολύ δημοφιλή χώρο για χαλάρωση μετά το σκι. Διευθύνεται από δύο αδελφές, Τερέζ και Ζοσέτ. Ανοιχτό καθημερινά από τις 11:00 έως τις 22:00 η ώρα.
Βρίσκεται στην κεντρική λεωφόρο, σε μικρή απόσταση από το σταθμό Κ.Τ.Ε.Λ.. Ανήκει στην αλυσίδα «Euro-Oil» και διευθύνεται από τον Χάινριχ, αδελφό του διευθυντή του Γραφείου Τουρισμού. Εκτός από βενζίνη, εδώ μπορείτε να κάνετε συντήρηση αυτοκινήτου, καθώς και διάφορες μικροεπισκευές. Ο Στέφανος, υιός του Χάινριχ, καθαρίζει το παγοδρόμιο από το χιόνι.
Βρίσκεται πάνω στην κεντρική λεωφόρο, κοντά στην κύρια είσοδο του χωριού.
Βρίσκεται πάνω στην κεντρική λεωφόρο, κοντά στο σταθμό Κ.Τ.Ε.Λ..
Ένα από τα πιο γραφικά κτίρια του χωριού. Χτίστηκε το 1890. Εδώ μένει ο διαχειριστής του τελεφερίκ, μαζί με τη σύζυγο και τα έξι τους παιδιά του. Κάθε Πρωτομαγιά, από εδώ ρίχνονται τα πυροτεχνήματα, που σηματοδοτούν το τέλος του χειμώνα και το τερματισμό της σεζόν του σκι.
Ανοιχτό 07:00-18:30 η ώρα τις καθημερινές και 08:00-13:00 η ώρα το Σάββατο. Αυτή την εποχή, επειδή στο χωριό δεν οργανώνεται πλέον η εβδομαδιαία υπαίθρια αγορά, μόνο το μίνι μάρκετ αυτό τροφοδοτεί τους κατοίκους του χωριού και τους επισκέπτες με τρόφιμα. Για επικοινωνία, τηλεφωνήστε στο 300 777.
Μικρή λίμνη, που το χειμώνα μετατρέπεται σε παγοδρόμιο. Όσοι χρειάζονται πατίνια και μπότες, μπορούν να τα νοικιάσουν από το κατάστημα του χιονοδρομικού. Κάθε βράδυ, οι υπεύθυνοι το καθαρίζουν από χιόνι και το ισιώνουν.
Διευθύνεται από την οικογένεια Μπουγκάτι. Διαθέτει 6 δίκλινα και 10 μονόκλινα δωμάτια, με όλες τις ανέσεις. Στο ισόγειο λειτουργεί εξαιρετικό εστιατόριο. Επίσης, το ξενοδοχείο διαθέτει πολύ ελκυστική ταράτσα, με υπέροχη θέα κατά το μήκος της κοιλάδας.
Ο Κόνραντ Στολτζ είναι ο οδοντίατρος του χωριού από το 1995, όταν μετακόμισε εδώ. Το οδοντιατρείο του βρίσκεται επί της οδού Βενετίας, στον αριθμό 12, και είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 09:15 έως τις 16:45 η ώρα. Για ραντεβού, επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 300 201.
Το ιατρείο της δρ. Καρολίνα Τέρνι λειτουργεί καθημερινά 09:30-12:00 η ώρα, εκτός Σαββατοκύριακου. Βρίσκεται απέναντι από το οδοντιατρείο, επί της οδού Βενετίας. Κάθε φορά που η ιατρός πραγματοποιεί επισκέψεις στο νοσοκομείο, την αναπληρώνει η Μάρθα, η ειδικευμένη νοσηλεύτρια. Για ραντεβού, καλέστε στο 300 905.
Δωρεάν για το κοινό.
Βρίσκεται στη γωνία της πλατείας και είναι ανοιχτή καθημερινά 09:00 με 16:00 η ώρα. Το Σαββατοκύριακο, η τράπεζα παραμένει κλειστή. Για επικοινωνία, καλέστε στο 300 441.
Μακριά από το κέντρο του χωριού, η λίμνη αγνοείται σε μεγάλο βαθμό από τους επισκέπτες. Τα καλάμια στις όχθες της προσελκύουν πολλά μεταναστευτικά πουλιά, κυρίως τον Απρίλιο και το Μάιο.
Αρκετά μεγάλο και τρομακτικό τμήμα της πίστας με βουναλάκια χιονιού, που προκαλούνται από τους σκιέρ που στρίβουν σ’εκείνο το σημείο. Συνήθως, το φαινόμενο εμφανίζεται αργά το πρωί, ειδικά μετά από χιονόπτωση.
Κλειστή κάθε Πέμπτη πρωί για το ευρύ κοινό, όταν εδώ διεξάγονται αγώνες σλάλομ.
Μια από τις πιο απότομες και τρομακτικές πίστες στο θέρετρο. Την πρώτη φορά που θα επιχειρήσετε να κατεβείτε από εδώ, καλά θα κάνετε να πάτε με κάποιον που γνωρίζει άριστα την πίστα. Άλλωστε, η πίστα δεν ονομάστηκε τζάμπα «άλμα του πεθαμένου».
Κατάλληλη μόνο για αρκετά έμπειρους σκιέρ.
Κατάλληλη μόνο για αρκετά έμπειρους σκιέρ.
Κατάλληλη μόνο για αρκετά έμπειρους σκιέρ.
Ήπια πίστα, με αρκετές εκπλήξεις.
Ήπια πίστα, με αρκετές εκπλήξεις.
Ήπια πίστα, με αρκετές εκπλήξεις.
Αποτελείται κυρίως από λεύκες και έλατα. Τις πρώτες πρωινές ώρες είναι πολύ πιθανό να φανερωθούν εδώ ελάφια.
Εδώ χτυπά η καρδιά του θέρετρου. Γενικά η είσοδος στην πλατεία επιτρέπεται μόνο στους πεζούς, αλλά τη διασχίζουν και οχήματα με ειδική άδεια.
Ο Σύλβιο Αμορέτι ισχυρίζεται ότι είναι ο καλύτερος κομμωτής σ’ολόκληρη την κοιλάδα. Έχει τακτικούς πελάτες, από πολλά γειτονικά χωριά. Βοηθοί του είναι ο Μάριος και ο Αντώνιος, με πολύ στενή σχέση μεταξύ τους, αλλά και με τον Σύλβιο, σταθερή αιτία κουτσομπολιού από τους ντόπιους.
Δεν πρόκειται για επίσημη ονομασία της λίμνης αλλά, όπως φαίνεται, αυτή καθιερώθηκε. Σε μεγάλο βαθμό, από τη μία μέχρι την άλλη άκρη της, η λίμνη καλύπτεται από πλούσια βλάστηση. Το γεγονός προσελκύει πολλά είδη πουλιών του νερού, που φωλιάζουν εδώ.
Πολύ παλιό και γνωστό πανδοχείο, με καλό εστιατόριο. Ανοικτό κυρίως στους μη μόνιμους κατοίκους. Διαθέτει έξι δίκλινα δωμάτια με μπάνιο, αλλά κανένα μονόκλινο. Για κρατήσεις, τηλεφωνήστε στο 300 007.
Σε βολική τοποθεσία, κοντά στο σταθμό του τελεφερίκ. Προσφέρει εστιατόριο υψηλής μαγειρικής, εσωτερική πισίνα, σάουνα, μασέρ, βεράντα και μικρό βιβλιοπωλείο. Για κρατήσεις, τηλεφωνήστε στο 300 000.
Ξενοδοχείο μέτριας ποιότητας. Διαθέτει 8 δίκλινα δωμάτια (4 en-suite) και μικρό εστιατόριο που ειδικεύεται στη σικελιανή κουζίνα. Βολεύει περισσότερο όσους επιθυμούν να κάνουν σκι στο βουνό Μόντε Ρόσα και όχι εκείνους που προτιμούν τις κορυφές Τόιφελσεγκ ή Λε Νιάμπλε.
Ένας ψηλός φράχτης από μπαμπού το προστατεύει από τα αδιάκριτα μάτια. Χωράει έως και 20 τροχόσπιτα, μαζί με τα οχήματα που τα ρυμουλκούν.
Κάθε χειμώνα, σε μεγάλους ξύλινους αχυρώνες στο χωριό ξεχειμωνιάζουν ορεινά πρόβατα διάφορων ράτσων. Την άνοιξη, τα πρόβατα αυτά μεταβαίνουν σε πλούσια βοσκοτόπια, που βρίσκονται ψηλότερα στο βουνό.
Είναι ιδιοκτησία της οικογένειας Ράντιτς. Χρησιμοποιείται για την καλλιέργεια λαχανικών, που διατίθενται προς πώληση στο χωριό. Επίσης εδώ καλλιεργούνται και ανθεκτικά στελέχη φαγόπυρου.
Υψώνεται στα 4.100 μ. και είναι γνωστή για το τμήμα εκπαίδευσης ορειβατών που εδρεύει στους πρόποδές της. Στην περιοχή αυτή το σκι απαγορεύεται.
Έχει ύψος 3.900 μέτρα. Εδώ έχουν αφετηρία πολλές πίστες σκι, συμπεριλαμβανομένης μίας για αγώνες σλάλομ. Επίσης, βοηθητικές πίστες προσφέρουν εδώ ασφαλές περιβάλλον για αρχάριους ή για ελάχιστα έμπειρους σκιέρ.
Είναι η πιο ψηλή κορυφή της οροσειράς Γκίζονς.
Έχει ύψος 3.900 μέτρα. Είναι γνωστή λόγω του χέλι-σκι που οργανώνεται εδώ. Οι συμμετέχοντες μεταφέρονται από την κοιλάδα του χωριού με ελικόπτερο.
Εδώ οι κορμοί των δέντρων μετατρέπονται σε ξυλεία, που προορίζεται για την βιομηχανία των οικοδομών. Μαζί με το μαλλί, το τυρί και τον τουρισμό, το πριονιστήριο είναι μία από τις πηγές εσόδων για το χωριό.
Είναι η πιο καινούργια ξενοδοχειακή μονάδα που χτίστηκε στο χωριό. Έχει εγκαινιαστεί μόλις την περασμένη σεζόν. Παρόλο που βολεύει όσους προτιμούν το σκι στην κορυφή Τόιφελσεγκ, βρίσκεται πιο κοντά με το παρκινγκ των τροχόσπιτων, αλλά πολύ μακριά από την πλατεία του χωριού. Διαθέτει 12 δίκλινα και 8 μονόκλινα δωμάτια. Το εστιατόριό του ειδικεύεται στην αυστριακή κουζίνα. Ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου είναι ο Φριτς και η Βερένα Ρίχτερ. Για κρατήσεις, τηλεφωνήστε στο 300 474.
Είναι το πρώτο σύστημα ανάβασης στο βουνό, που δίνει πρόσβαση στο χιονοδρομικό κέντρο της κορυφής Μόντε Ρόσα. Συνδέεται με το τελεφερίκ που οδηγεί στην κορυφή Σαμοά, το δεύτερο σύστημα ανάβασης.
Η κόκκινη πίστα ξεκινάει στην κορυφή Τόιφελσεγκ και καταλήγει στο σταθμό επιβίβασης του τελεφερίκ.
Υψώνεται στα 3.350 μέτρα, ανατολικά σε σχέση με τα τρία βουνά του θέρετρου.
Είναι η μπλε πίστα. Ξεκινάει κοντά στην κορυφή, στο σταθμό αποβίβασης του τελεφερίκ, και καταλήγει στο χωριό. Φημίζεται για τις μεγάλες στροφές και για τις καθόλου απότομες πλαγιές τις.
Εγκαινιάστηκε πριν από τρία χρόνια, προς τιμήν του Oetzi, του 5.000 ετών ανθρώπου των πάγων, που ανακαλύφθηκε από οδοιπόρους το 1991. Ο Oetzi φορούσε ακόμα τα ρούχα και τα παπούτσια του, ενώ σε μικρή απόσταση βρέθηκε και το χάλκινο τσεκούρι του.
Εδώ βρίσκεται η βάση τους. Οι μηχανές χιονιού πιάνουν δουλειά κάθε απόγευμα, μόλις οι περίπολοι ολοκληρώσουν τον έλεγχο για να διαπιστώσουν ότι όλοι οι σκιέρ έχουν εγκαταλείψει το βουνό. Οι μηχανές χιονιού δουλεύουν όλη νύχτα.
Βρίσκεται κοντά στο μίνι μάρκετ και είναι ανοιχτό από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 21:00 το βράδυ. Εδώ σερβίρουν μπύρα, κρασί, τσάι, καφέ και αναψυκτικά. Επίσης υπάρχει ειδικά μεταμορφωμένος μετρητής οθόνης, γεμάτος φανταχτερά κέικ. Για όσους επιθυμούν, εδώ ετοιμάζουν και σάντουιτς και τυρί σαγανάκι. Για κάθε 3 λίρες που ξοδεύει κανείς εδώ, προσφέρεται 30 λεπτά δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο.
Πόλος έλξης κυρίως για οικογένειες με παιδιά. Τα έλκηθρα διατίθενται καθημερινά από τις 09:00 το πρωί έως τις 22:00 το βράδυ. Υπάρχουν δύο επιλογές: παραδοσιακό έλκηθρο με τέσσερα καθίσματα, που τραβάει ένα μαγευτικό ελάφι, και σύγχρονο 8-θέσιο έλκηθρο, με ζυγωμένα δύο άλογα, ένα μαύρο και ένα λευκό. Για κρατήσεις, καλέστε στο 300 121.
Τα καρεκλάκια αυτά σας ανεβάζουν στην κορυφή Μόντε Ρόσα. Συνδέονται με τα καρεκλάκια τύπου «Ντράγκον».
Προσφέρει πρόσβαση σε υπέροχες πίστες σκι, πάνω στον τεράστιο παγετώνα.
Εστιατόριο στους πρόποδες του βουνού, κατασκευασμένο ολόκληρο από ξύλο. Ιδιοκτήτες του είναι οι Ρίτα και Αουγκουστίν Σπιτς, με καταγωγή από την Ελβετία. Εδώ σερβίρονται σπεσιαλιτέ της περιοχής Γκράουμπιούντεν.
Με ύψος 4.010 μέτρα, η κορυφή αποτελεί σημαντική βάση για τους αλεξιπτωτιστές πλαγιάς. Πρόκειται για νεοσυσταθείσα ομάδα αλεξιπτωτιστών πλαγιάς, που παρέχει εκπαίδευση σε αρχάριους.
Με ύψος 4.220 μέτρα, είναι η ψηλότερη κορυφή, όντας ορατή από το χωριό.
Το μαγευτικό βουνό που δεσπόζει στους Ιουλιανούς Άλπεις, με θέα τον Εθνικό Δρυμό της Σλοβενίας, νότια της αυστριακής επαρχίας της Καρίνθιας.
Τεράστια φάρμα από κορμούς δέντρων, όπου ξεχειμωνιάζουν τα βοοειδή.
Εδώ εκτρέφονται το χειμώνα τα πρόβατα, που περνούν αρκετούς μήνες κλεισμένα στον τεράστιο ξύλινο στάβλο του αγροκτήματος.
Μεγάλο παραδοσιακό αγρόκτημα-κατοικία, χτισμένο από τούβλα και ξύλο. Για περισσότερες από τέσσερις γενιές, υπήρξε στέκι της οικογένειας Γκρατσίνι. Σήμερα στο αγρόκτημα ζουν πλέον δύο αδέλφια, αμφότεροι παραγωγοί γαλακτοκομικών προϊόντων όπως το γάλα, το βούτυρο και το τυρί. Τα δύο αδέλφια εκτρέφουν μικρό κοπάδι προβάτων, το οποίο εκμεταλλεύονται κυρίως για την παραγωγή τυριού. Στο αγρόκτημα εκτρέφονται επίσης κοτόπουλα και καλλιεργούνται λαχανικά.
Είναι το κεντρικό βουνό της οροσειράς. Σήμερα η πρόσβαση γίνεται μέσω του τελεφερίκ.
Προβάλλει πάνω από τον παγετώνα. Προσβάσιμη από το Βαλ Σενάλες. Στα γερμανικά, η κορυφή ονομάζεται «Φινάιλσπιτσε».
Εδώ μπορείτε να αγοράσετε κάρτες επιβίβασης στο τελεφερίκ, αν δεν κατέχετε ήδη μια έγκυρη κάρτα πολλαπλών διαδρομών.
Εδώ φιλοξενούνται οι τάρανδοι και μερικά άλογα, τις περιόδους που δεν ζυγώνουν στα έλκηθρα. Οι στάβλοι ανήκουν στους ιδιοκτήτες των ελκήθρων, που είναι ταυτόχρονα και οδηγοί τους. Γι’ αυτούς, η συντήρηση και η διατήρηση των ελκήθρων σε άριστη λειτουργική κατάσταση, καθαροί και γυαλιστεροί, αποτελεί πρώτη προτεραιότητα.
Εδώ εδρεύει η ομάδα μηχανικών και τεχνικών συντήρησης των αναβατήρων και των τελεφερίκ. Στο τέλος της κάθε σεζόν, όλα τα συστήματα ανάβασης εξετάζονται και συντηρούνται λεπτομερώς, σε άριστη κατάσταση.
Εδώ εδρεύει μικρή ομάδα διάσωσης, η οποία βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το ελικοδρόμιο και τους πιλότους των ελικοπτέρων. Τα διασωστικά σκυλιά της ομάδας διάσωσης εντοπίζουν πτώματα θαμμένα στο χιόνι.
Αυτό είναι ένα από τα ελικόπτερα που χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση των πιλότων.
Ο Φριτς Βάινμαν είναι ο γηραιότερος άνθρωπος στο χωριό. Σε λίγες εβδομάδες κλείνει τα 99 του χρόνια και ήδη από τώρα ετοιμάζεται γιορτή για τα εκατοστά του γενέθλια. Ως δώρο γενεθλίων του, ο Φριτς Βάινμαν ζήτησε να πετάξει με το ελικόπτερο διάσωσης. Άλλωστε, τα καλύτερα χρόνια της ζωής του υπήρξε δάσκαλος του σκι. Μάλιστα, κάποτε είχε πέσει σε ρωγμή του παγετώνα, αλλά ευτυχώς δεν τραυματίστηκε σοβαρά.
Σειρά από παλιές ανακαινισμένες εξοχικές κατοικίες, που φιλοξενούν μέχρι 12 φοιτητές ταυτόχρονα. Καλύτερα εξοπλισμένο, στη δυτική πλευρά υπάρχει άλλο εξοχικό, που προορίζεται για τον καθηγητή που ηγείται της ομάδας των φοιτητών.
Μέσα σε ένα 24ώρο, εδώ διορθώνονται οι περισσότερες βλάβες που παρουσιάζουν τα σκι και τα έλκηθρα. Επίσης, εδώ ακονίζονται τα άκρα και πωλούνται κορδόνια για σκι και πολλά άλλα εξαρτήματα.
Πρόκειται για οκτώ πλήρως εξοπλισμένα διαμερίσματα, που διατίθενται για βραχυπρόθεσμη διαμονή, από μία εβδομάδα έως τρεις μήνες. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τη Γραμματεία της Σχολής σκι.
Σιταποθήκες που χρησιμοποιούνται από αρκετούς αγρότες για την αποθήκευση του σανού, του καλαμποκιού και άλλων κτηνοτροφικών ειδών.
Άρτια εκπαιδευμένα σκυλιά, που χρησιμοποιούνται από την Ομάδα Ορεινής Διάσωσης. Τα σκυλιά στεγάζονται σε κλουβιά, πίσω από τους στάβλους των ταράνδων.
Η κλινική της δρ. Άννας Φράιταγκ λειτουργεί από την 1η Νοεμβρίου έως τις 30 Απριλίου. Για το υπόλοιπο του έτους αναλαμβάνει η συνάδελφός της, Μαρίνα Μπόσκολι.
New hotspot created at 2015-08-24 @ 39:32
Φάρμα ιδιοκτησίας της οικογένειας Ράντιτς. Τα μέλη της εκτρέφουν πρόβατα, από το γάλα των οποίων παράγουν ένα ξεχωριστό είδος βουνίσιου τυριού. Η μητέρα της οικογένειας πλέκει και υφαίνει όμορφα πουλόβερ και διάφορα άλλα ενδύματα, τα οποία πουλάει σε μικρό παράρτημα του σπιτιού. Για περισσότερες πληροφορίες, τηλεφωνήστε στο 300 890.