CHOOSE LANGUAGE
Notification 2
Består av fin gyllene sand, väster om bryggan, men är främst med klappersten nära klipporna öster om bryggan.
En minsvepare som torpederades av en tysk u-båt 1944 ligger på havsbotten i bukten med dess stam och mast som är synliga bara vid lågvatten. Välmarkerade med bojar.
Öppnad 1946, trots starkt motstånd från lokalbefolkningen. Ägare var tvungna att bygga ett högt staket och växa en tjock häck på alla sidor
Den första fyren byggdes på denna plats 1766. Den brann ned 1899 och ersattes med den nuvarande strukturen. Öppen för besökare i fint väder
En mycket hyllad skola för professionella dykare. Utrustning kan hyras. Kurser omfattar 5 dagar www.diving@professionals.kf Tel: 757 700.
För det mesta hanterar små lastfartyg, men ibland välkomnar större kryssningsfartyg liners.
En liten småbåtshamn vid sidan av hamnen på ön.
New hotspot created at 2017-05-06 @ 30:58
En trä flotte med en liten trampolin och metall steg är förankrad i havsbotten, cirka 40 meter från kusten.
Uppfördes 1992. Bemannad med lokal besättning. De svarar på nödsamtal från sjöbevakningsstation eller direkt från fartyg i nöd.
Kvalificerade livräddare ger säkerhet för badare. De är i tjänsten från 06:00 till 08:00, 1 maj-30 september.
En välutrustad hamn för en rad sjögående båtar.
Denna del av hamnkomplexet förser främst bilfärjor och passagerarfartyg, såväl som en del allmän frakt.
Hem till en liten fiskeflotta som förser stadens dagliga fiskmarknad.
Detta är huvudkontoret för Fishermans’ Union, en fackförening, välunderstödd av lokala medlemmar.
Leverantörer av alla typer av marin utrustning och reparationsmaterial.
En populär plats för att köpa kläder, sängkläder, handdukar, leksaker och elektriska apparater. Har en restaurang på översta våningen med fina utsikter över staden och stranden.
Specialiserar på målningar av lokala konstnärer.
Ursprungligen förvandlades the Queen’s Head pub 1991 till ett trestjärnigt hotell. 12 dubbelrum, 10 enkelrum. Ägs av Phil och Mary Walters som drev den tidigare puben. Restaurangen är öppen för lunch och middag. Tel: 757 101.
New hotspot created at 2017-05-06 @ 40:35
En sträcka av gräsmark, prickad med askar och hängbjörkar. Även vissa blommande buskar. Träbänkar är placerade med mellanrum. Hundar måste hållas kopplade. Ingen cykling.
Stadens sjukhus ligger söder om färjeterminalen och inte långt ifrån floden. Det är ett allmänt sjukhus med en upptagen akutmottagning. Fotbollsplanen bredvid det används för räddningshelikopter med skadade från sjöolyckor, att landa.
Bredvid sjukhuset. Används av den lokala skolan och stadens fotbollslag.
Anita och Ron Taylor har förvandlat sin fristående tidigare prästgård på 16 St James Street till den mest populära bed-and-breakfast plats i staden. Tel: 757 444. www.anita~ronb @b.jh
En smal gångstig som förbinder Meadow Lane med Victoria Street. Den är känd för sin rikedom av vilda blommor och på hösten med sitt överflöd av björnbär.
Den "Westerly" har sin källa i Hampshire och passerar många byar på sin 46 mil resa till havet, en bit väster om staden.
New hotspot created at 2017-05-06 @ 44:52
Den lokala polisen har nu specialbyggda högkvarter som ersätter de tillfälliga lokaler som har använts de senaste fem åren. Teamet består av en superintendent, två konstaplar och tre poliskvinnor. När de är vakthavande, bär de gula jackor. Tel: 757 999.
En grundskola för åldrar 7 till 11. Har en förskola för yngre barn.
Länkar staden till den regionala huvudstaden i Exeter via ett antal små städer längs kusten.
Den huvudtillgång till den mycket fotograferade järnvägsstationen som byggdes 1897.
Ligger nära järnvägsstationen, brännpunkten för ett antal bussbolag, med kopplingar mellan stad och land i regionen. Tidtabeller och biljetter finns på www.wessex@buss.tr. Biljettkontor öppet från 07:00 till 10:00.
En lugn oas där du kan läsa de nationella och lokala tidningar. Har ett informationskontor och fri tillgång till nätet under 15 minuter.
I närheten av busstationen, erbjuder det exklusiva anläggningar. Fyra dubbla sovrum, alla med eget badrum. Har en liten matsal och sol lounge och en vacker trädgård. Tidigare byns polisstation innan de flyttade till nya lokaler. Tel: 757 211.
" Book-worm" på den södra sidan av High Street och söder om Victoria Hotel, drivs av Nicholas Standen, en antikvarie som skriver böcker om sitt ämne. Erbjuder ett stort urval av populära paperback för semesterfirare samt lokala kartor och vykort.
"Hong Kong" är den enda restaurangen i staden som erbjuder kinesisk mat. Den ligger nära det östra slutet av High Street. De gör också en livlig handel som ett populärt take-away.
Fri tillgång till allmänheten. Blir upptagen på helger. Inga husvagnar eller släpvagnar tillåtet.
Bemannad 24/7 av medlemmar från den nationella kustbevakningen, meddelar de livbåt stationen och/eller den lokala räddningshelikopter servicen.
Över klipporna, dominerar den östra änden av stranden. Ger fina utsikter över bukten och ön.
En sträcka av branta klippor, stigande 30 m. ovanför stranden framför sjöbevakningsstation på toppen av Smugglers’ Hill.
En sträcka av klippor, fulla av klipphålor, perfekt för små barn att utforska. De borde åtföljas för området kan vara farligt när tidvattnet kommer in.
Ägs av kommunfullmäktige och används för att hysa lärare och andra tjänstemän.
Erbjuder sex månaders kurser, främst för sistaårsstuderande, i ordbehandling och grundläggande datorkunskaper.
Byggdes 1937 men utvigades och extensivt renoverades 2003. Ägs av LuxuryBreaks Inc. 24 dubbelrum, 18 enkelrum. Inomhuspool. Tel: 757 900.
Öppet dagligen utom söndag 20:00 fram till midnatt. Ligger i källaren under museet. Levande musik av en lokal grupp. £ 2 entré avgift eller £ 9 för två veckor.
En klarsynt och samhällstillvänd ögonspecialist, mer intresserad av att ge sina kunder friska ögon än att sälja glasögon till dem som inte behöver. Han ger gratis träning till alla som är beredda att göra enkla ögonövningar.
Stadens andra fiskrestaurang. Började som en fisk och chip shop och omvandlades till den nuvarande restaurangen av en pensionerad sjöman, Dick Haddock och hans fru Doreen.
Löper längs baksidan av stranden från livbåt station till klipporna vid det östra änden nedanför sjöbevakningsstation. Den är prickad med en rad snackbarer och kiosker som säljer strandhattar och solkräm, och stall som hyr solstolar och lilos.
En stor utomhusbassäng i närheten av stranden. Fri tillgång till allmänheten. En hög trampolin på två höjder. Övervakas av en kvalificerad simlärare. Öppet från 7:00 till 19:00 dagligen, från den 1 maj till den 30 september.
Det finns tre gräsplaner, inte hardcourt. Bredvid poolen. Alla är välkomna att spela. Om du behöver hyra bollar eller racketar, ring tennistränare: 757 987.
Öppet hela dagen dagligen. De hålls fullständigt rena av en lokal volontärgrupp.
Två små plaskdammar för små barn, en på varje sida av musikestraden.
Uppfördes innan området förvandlades till en lekplats. Den används fortfarande för att spela musik, men framför allt av en lokal popgrupp som spelar där på kvällen.
Två små plaskdammar för små barn, en på varje sida av musikestraden.
Utrustad med gungor och en gungbräda. Små barn borde övervakas.
En liten dekorativ damm i mitten av Torget, kröns med tre viktorianska fontäner i smidesjärn.
Centralpunkten i staden. Belagd med lokal marmor och har en liten pool med fontäner i centrum. En frukt- och grönsaksmarknad har hållits här på tisdagar och lördagar sedan 1905. Nyligen har andra stall lagts och säljer fisk, kött och godis.
På västra sidan av torget. Här finns stadens direktionsrum.
Charles Draper har jobbat som byns tandläkare sedan 1986. Tandläkarpraktiken finns på nr. 1 Queen Elizabeth Way, i hörnet av torget.
Beläget bredvid tandläkaren på nr. 3 Queen Elizabeth Way. Öppet på vardagar från 9:30 till 17:00. Ställt upp tidigare i år av en pensionerad skollärare Sally Prince och hennes revisor make.
Dr Penelope Mead har sin mottagning från 9:00 till 13:00 på vardagar, på nr. 7, Queen Elizabeth Way. Tel: 757 600. Hennes yngre kompanjon, Dr Lawrence King har sin mottagning vid samma tider i en närliggande byggnad. Tel: 757 000
Byggt 1527 på platsen av en liten romersk villa, men skadad efter ett blixtnedslag 1913. Restaurerad efter det 14-18 kriget. Högmässa är klockan 11.30 på söndagar. Aftonsång kl. 6.30.
På östra sidan av kyrkan. Den är full nu och kan inte ta emot fler gravar. En expansion har planerats på grund av att vara i drift till mitten av sommaren.
Ett litet, men mycket aktivt postkontor som ger mer än bara posttjänster. De erbjuder tidningar, tidskrifter och vykort, och säljer mjölk, bröd och frukt. Öppet sex dagar i veckan från 8:00 till 18:00. De har också öppet från 8:00 till 12:00 på söndagar: en tjänst som bybor och besökare uppskattar mycket.
Halvvägs längs High Street på södra sidan, mellan postkontoret och internetcafé. Värdar är ex-fallskärmsjägare Mike Clifford och hans partner Janet. De är specialiserade på "riktigt ale" och lokala cider. Deras varm och kall mat är hemgjord och lockar många kunder. Ingen TV eller musik. En darttävling hålls på lördag natt.
Alltid upptagen och alltid redo för att ge vänliga råd för besökare. De har ett brett utbud av böcker och CD-skivor, intressanta för turister. De anordnar resor till historiska och kulturella platser av kulturellt intresse och ordnar guidade turer i staden av lokala volontärer. Varje av dem talar ett främmande språk. 757 119
Mellan turistbyrån och Jamaican café, tillgodoser den både det seriösa idrotts broderskap och semesterfirare. Drivs av Watson bröderna, som är lokala vindsurfing entusiaster.
Öppnad i början av förra säsongen av Cynthia Black, ger det en exotisk smak till High Street med sin färgrika jamaicanska exteriör och orange bord och stolar på trottoaren.
Tillgodoser främst tonåringar, denna butik öppnades för tre år sedan. Känd för sina festkläder och strandkläder.
Bortsett från den traditionella klippningen, är Tim och Mark specialiserade på exotiska frisyrer som setts i London. Hittills har de inte haft stor framgång i att locka den lokala manliga befolkningen. Ring för en trim: 757 996
New hotspot created at 2017-05-06 @ 11:44
Vid änden av High Street, på den södra sidan. Ett litet apotek som tillgodoser huvudsakligen behoven hos familjer och semesterfirare. Ägs och drivs av pensionerade arméläkare Sam James och hans fru Alison. Tel: 757 121
Ett välutrustat IT-center, bemannad med ett mycket kunnigt och hjälpsammt, ungt team. De erbjuder reparationer och uppdateringar för bärbara datorer och smarttelefoner. Deras tjänster är mycket efterfrågade under säsongen.
Beläget vid den östra änden av High Street och synligt från hela längden, var det uppfört 1920 till minne av de som stupade i första världskriget. Namnen på dem som dog i kriget 1939-1945 har lagts till.
Ett litet hotell som drivs av Wendy Gates och hennes son Bob. 6 dubbelrum, 8 enkelrum. Har en populär bar. Musik på lördagsnätter. Tillgång är från Meadow Lane. Tel: 757 333.
På södra sidan av Queen Elizabeth Way, nära uppfarten som leder till färjeterminalen. Drivs av Walter Ashcroft, son till stadens borgmästare. Öppnad från 06:00 till 23:00. Tel: 757 808. Kan utföra mindre reparationer.
Den "Empress" har visat filmer sedan talfilmer infördes, även om dess plats ersattes och moderniserades 2004. Kontinuerlig föreställning från 14:00. Den här veckan visar: “Disaster at midnight” Nästa vecka: "War of the zombies".
Mittemot sjukhusets uppfart, har det en stor parkeringsplats. Under sommarsäsongen från maj till slutet av september är det öppet 24/7. En del av en nationell kedja. Tel: 757128.
Detta är “ett måste” för besökare eftersom det inte bara rymmer en fantastisk samling av snäckskal utan också en exakt modell av staden. Modellen skapades i pensioneringen av den förre chefen till stadens räddningstjänst.
Löper från Queen Elizabeth Way mot biografen och museet.
Den huvudbank i staden. Öppet 9:30 till 5:30 på vardagar, 10:00 till 12:30 på lördagar. Det finns en bankomat utanför entrén.
Trevor Carlisle och hans assistent driver en taxi och minibuss service som är uppskattad av folk i staden. Tel: 757100.
Detta kan nås genom en gångväg mittemot busstationen, eller genom ett kort spår från skolans tillfartsväg. Ankor och andra sjöfåglar häckar här. Hundar bör hållas kopplade.
Tidigare ödemark, var detta stycke av fastigheter så nära stranden, anlagdes 1953 för att markera kröningen av den nuvarande drottningen.
Basen för en färja som tar bilar, lastbilar, passagerare och gods till och från Cork i Irland.
Öppet dagligen inklusive söndag från 8:00 till 2:00.
“Barbara’s” ger mycket arbete för tandläkaren eftersom utbudet av oemotståndliga sötsaker försvagar viljestyrka även av dem starkaste.
Kiosker som erbjuder solstolar och lilos till uthyrning och säljer strandartiklar såsom solkräm, halmhattar och billiga solglasögon.
En populär plats för familjer med barn på regniga dagar. Ovanför det finns lyxlägenheter med vacker utsikt över havet.
En populär fiskrestaurang som tillgodoser en kundkrets från ett stort område. De erbjuder färsk fisk som fångas samma dag av lokala fiskare. Ostron och musslor 2
Sträckor av björk och järnek medför ett brett utbud av områdets fågelliv. En idyllisk tillflyktsort för vandrare. Ursprungligen var det en del av en avsevärd skog. Tyvärr återstår bara en liten del av det men det är skyddat och betecknat som ett område av vetenskapligt intresse.
New hotspot created at 2017-05-09 @ 58:17
Ett nytt förvärv av sjukhuset för att erbjuda boende till tolv sjuksköterskor, som kommer från andra EU-länder för det mesta.
Uppnått från vägen som leder upp i Smugglers’ Hill, omgiven av en hög häck på alla sidor för att dölja husvagnar och släpvagnar. De kan naturligtvis ses av någon som går uppför kullen. Kurvan av kullen hindrar dem från att förstöra utsikten från toppen.
Tidigare känd som Shepherd’s Way, döptes denna väg som leder ut ur staden, när monarken firade sitt jubileum.
Tidigare känd som brandstationen, nu kallas det officiellt för "Räddningstjänst". De senaste brandbilar är utrustade med sofistikerad utrustning för att hantera farliga situationer, inklusive terroristhot.