CHOOSE LANGUAGE
Notification 2
Plajă cu nisip auriu vest de pasarelă, însă lângă stânci, est de pasarelă plaja este cu pietriș.
O porțiune cu stânci plină cu băltoace, loc ideal, gata de a fi explorat de către copii. Copiii trebuie însoțiți și supravegheați fiindcă zona poate fi periculoasă din cauza fluxului.
Construită în 1874, a fost distrus parțial de către furtuni în iarna anului 1924. A fost reconstruit în 1926. Acum are și un pavilion cu scaune în capătul dinspre mare. Puteți găsi numeroase chioșcuri.
Primul far a fost construit în anul 1766. Acesta a fost distrus complet de un incendiu în anul 1899 și a fost înlocuit de farul de azi. Se poate vizita pe vreme bună.
Spațiul unui flote mici de pescuit care aprovizionează piața locală de pește.
Un port bine echipat pentru o serie de bărci maritime.
Construit în 1992. Condus de un echipaj local. Răspund la apeluri de urgență ale Gărzii de Coastă sau preiau apelurile navelor direct.
Deschis zilnic, inclusiv duminică, între 8-14.
Stațiune pentru feriboturi care transportă mașini, camioane, pasageri și marfă din și spre Cork, Irlanda.
Școală renumită pentru scafandri profesioniști. Se poate închiria echipament. Cursuri de 5 zile, www.diving@professionals.kf, Tel: 757 700.
Construit în 1937, însă extins și renovat în 2003. Deținut de firma LuxuryBreaks Inc. 24 camere duble, 18 simple. Piscină acoperită. Tel: 757 900
Localul „Queen’s Head” a fost bar care a fost transformat 1991 într-un hotel de 3 stele. 12 camere duble, 10 simple. Proprietarii sunt Phil and Mary Walters, proprietarii vechiului bar. Restaurantul este deschis pentru prânz și cină. Tel 757 101.
Un hotel micuț deținut de Wendy Gates și fiul ei Bob. 6 camere duble, 8 simple. Are și un bar frecventat. Muzică sâmbătă seara. Intrare dinspre Aleea „Meadow”. Tel: 757 333.
Intrarea este dinspre drumul care duce sus pe Colina „Smugglers”, este înconjurat de gard viu înalt pentru a ascunde caravanele și rulotele. Însă oricine le poate vedea urcând pe deal. Prezența rulotelor însă nu strică priveliștea de pe vârf.
O porțiune de stânci abrupte cu 30 m asupra plajei vizavi de Garda de Coastă pe vârful dealului „Smugglers”.
S-a deschis în anul 1946 în ciuda unei opoziții din partea localnicilor. Proprietarii erau obligați să construiască un zid înalt și gard viu împrejurul locului.
Amenajat cu leagăne și un balansoar. Copiii mici trebuie supravegheați.
Spațiu verde cu frasini și mesteacăn, cu arbuști înfloriți și bănci din lemn. Câinii trebuie ținuți în lesă. Mersul cu bicicleta este interzis.
O piscină largă exterioară aproape de plajă. Intrarea este liberă. Prevăzută cu trambulină de două înălțimi diferite. Supravegheată de către un instructor de înot calificat. Deschis zilnic între 7-19, din 1 mai până 30 septembrie.
Un lac mic ornamental în mijlocul Pieții Centrale decorat cu trei fântâni din fier forjat în stil victorian.
Construit înainte ca zona din împrejur să devină un teren de joc pentru copii. Este folosit și în prezent pentru concerte, mai mult de către o formație locală pop care joacă acolo seara.
Două bazine mici pentru copii în dreapta și stânga estradei.
Două bazine mici pentru copii în dreapta și stânga estradei.
Trevor Carlisle și asistentul lui operează serviciul de taxiuri și microbuze, foarte apreciat în rândul localnicilor. Tel: 757100.
Poliția locală are acum un sediu de al lor, în loc de incinta provizorie pe care au folosit-o în ultimii 5 ani. Echipa constă dintr-un inspector, 2 jandarmi și trei polițiste. Când sunt de serviciu poartă jachete galbene reflectorizante. Tel: 757 999.
Anita și Ron Taylor au transformat fosta lor casă parohială de pe strada „St James” nr. 16 în cea mai cunoscută demipensiune din oraș. Tel: 757 444. www,anita~ronb@b,jh
Situat lângă gară, foarte mulți operatori de transport trec prin acest punct, oferind legături între satele și orașele din regiune. Informații, orar și bilete se găsesc pe site-ul www,wessex@bus,tr, Casieria este deschisă zilnic între 7-22.
De-a lungul plajei pornind de la stația de bărci de salvare până la stâncile din capătul de est, sub Garda de Coastă. Plin de snack-baruri și chioșcuri care vând pălării, cremă de plajă și standuri care închiriază șezlonguri și saltele gonflabile.
Restaurantul “Hong Kong” este singurul în oraș care oferă mâncare chinezească. Se află în capătul de est al Străzii Principale. Se poate comanda și la pachet.
Deschis în sezonul trecut de către Cynthia Black, dă o atmosferă exotică Străzii Principale cu pereți colorați în stil jamaican, mese și scaune portocalii în fața localului.
Se află între Biroul de informații turistice și cafeneaua jamaicană, oferă atât articole sportive profesionale cât și pentru amatori. Deținut de frații Watson, localnici fani windsurfing.
Magazinul s-a deschis în urmă cu trei ani oferind articole pentru tineri. Faimos pentru ținutele ocazionale pentru petreceri, costume de baie și îmbrăcăminte de plajă.
Atracția principală a orașului. Pavat cu marmură locală, având un lac mic în mijloc cu fântâni. Încă din 1905, piața este deschisă în zilele de marți și sâmbătă oferind fructe și legume. De curând s-au instalat noi standuri care vind pește, carne și dulciuri.
Întotdeauna aglomerat dar oferă sfaturi amicale vizitatorilor. Au o gamă largă de cărți și CD-uri pentru turiști. Organizează excursii de interes istoric și cultural și organizează tururi ghidate de către voluntari locali. Fiecare dintre ei vorbește o limbă străină. 757 119.
Construită în 1527 pe locul unei vile romane, însă a fost distrusă de un fulger în 1913. A fost restaurată după războiul din 1914-1918. Slujba de dimineață este de la 11.30 duminică. Slujba de seară de la 18:30.
Se află în partea de est a bisericii. Acum este plin și nu mai are locuri pentru morminte noi. Sunt deja planuri pentru o extindere, lucrările se vor executa în mijlocul verii.
Spitalul se află la nord de terminalul de feriboturi nu departe de râu. Este un spital general, cu serviciu de urgență. Terenul de fotbal de lângă spital este folosit pentru aterizarea elicopterului de urgență care aduce răniții care au suferit accidente pe mare.
Pe la mijlocul străzii Principale spre nord, între Oficiul Poștal și Internet café. Proprietarul este Mike Clifford fost parașutist și partenera lui, Janet. Se specializează în producția de „bere adevărată” și cidru local. Servesc gustări reci și caldă de casă care atrag mulți clienți. Nu au televizor sau muzică. În fiecare sâmbătă seara are loc un concurs de darts.
Se află lângă spital. Este folosit de către școală și echipa de fotbal a orașului.
Școală primară pentru clasele 1-5. Are și o grădiniță pentru cei mici.
În partea de nord a Căii „Queen Elizabeth” lângă drumul care duce spre terminalul de feriboturi. Operată de către Walter Ashcroft, fiul primarului. Deschis între 6-23. Tel: 757 808. Poate efectua reparații minore.
Râul „Westerly” izvorăște din Hampshire și trece prin mai multe localități rurale prin drumul lui de 74 km spre mare, și se varsă în mare nu departe de oraș spre vest.
Vizavi de intrarea spre spital, are o parcare mare. În sezonul de vară, din mai până la sfârșitul lunii septembrie, este deschis non-stop. Face parte dintr-o rețea națională. Tel: 757128.
Librăria „Book-worm” se află în partea de nord a străzii Principale și la nord de Hotelul Victoria. Este operată de către Nicholas Standen, un anticar care scrie cărți despre subiectul său. Oferă o gamă largă de cărți pentru turiști, hărți și cărți poștale.
Operat de către un tânăr IT-ist, Ivan Sharp și soția lui, Penny. Deschis zilnic între 14-22. Pentru £1 aveți o jumătate de oră de acces la internet, o cafea bună și un sandviș sau o bucată de prăjitură. Aici găsiți și stick-uri USB și toner imprimantă.
Aproape de autogară cu facilități de excepție. 4 camere duble cu baie. Are și o sală de mese, terasă deschisă și o grădină frumoasă. Clădirea era stația de poliție înainte ca ei să se mute în noua stație. Tel: 757 211.
Merită de vizitat. Are o colecție superbă de scoici și o machetă a orașului creată de către șeful Brigăzii de Pompieri după ce a ieșit la pensie.
Cinematograful „Empress” a rulat filme începând cu epoca filmelor sonore. În anul 2004 scaunele au fost renovate, respectiv înlocuite. Are program continuu începând de la ora 14. Filmul săptămânii: „Disaster at midnight”. Săptămâna următoare: „War of the zombies”.
Deschis zilnic între 20-24, duminica este închis. Se află în subsolul muzeului. Muzică live de o formație locală. Biletul de intrare £2 sau £9 abonament două săptămâni.
Un colț de rai, o oază de liniște unde puteți citi ziarele naționale și locale. Are un birou de informații și acces liber internet pentru 15 minute.
Se află la capătul de est al străzii Principale și este vizibil pe toată lungimea străzii. A fost construit în anul 1920 în memoria celor căzuți în primul război mondial. Numele celor care și-au pierdut viața în războiul dintre 1939-45 a fost adăugat.
Dr. Penelope Mead are un program de la 9 până 13 în fiecare zi lucrătoare, la adresa Calea „Queen Elizabeth” nr. 7. Tel: 757 600. Colegul ei, Dr. Lawrence King vă așteaptă cu același program în clădirea de alături. Tel: 757 000.
Domnul Charles Draper este stomatologul orașului încă din anul 1986. Stomatologia se află pe Calea Queen Elizabeth nr. 1., la colțul Pieții Centrale.
Se află lângă stomatologie, pe Calea Queen Elizabeth nr. 3. Deschis în zile lucrătoare între 9:30-17. Înființat la început de an de către o fostă profesoară Sally Prince și soțul ei, contabil.
Pe lângă tunsorile tradiționale, Tim și Mark vă oferă și tunsori exotice ca și la Londra. Până acum nu prea au avut succes printre bărbații locali. Sună pentru o tunsoare la: 757 996.
Sunt trei terenuri de iarbă, nu de zgură. Se află lângă piscină. Vă așteptăm cu drag la un joc. Dacă ai nevoie de mingi sau rachete sună antrenorul de tenis la numărul: 757 987.
Un vas anti-mină scufundat de un submarin german în anul 1944 se află pe fundul mării în golf, etava și catargul se pot vedea timp de reflux. Bine marcat de către geamanduri.
Un mic port de iahturi aflat la marginea portului pe insulă.
Se află în partea de vest a Pieții Centrale. Aici se țin ședințele consiliului orașului.
Magazinul „Barbara’s” dă mult de lucru stomatologului oferind o gamă largă de dulciuri și prăjituri irezistibile care îi tentează și pe cei cu voință tare.
O plută din lemn cu o trambulină mică și scări din metal ancorat la fundul mării, la 40 metri distanță de la plajă.
Salvamari profesioniști care lucrează în schimburi pentru a oferi cea mai mare siguranță pentru cei la scăldat. Ei lucrează între orele 6-20 din 1 mai până 30 septembrie.
Artera principală a orașului. Începe de la Piața Centrală la vest, și se termină la Monumentul eroilor la est. Aici se află majoritatea magazinelor.
Face legătura între oraș și capitala regiunii Exeter, trecând prin numeroase localități mici de-a lungul coastei.
O potecă îngustă care leagă Aleea Meadow și bulevardul Victoria. Aici găsiți o mulțime de flori de câmp și la toamnă mure din belșug.
Acces spre clădirea des fotografiată a gării, construită în anul 1897.
Începe din Piața Centrală și duce spre râu.
Se află la capătul de sud al străzii Principale. O farmacie mică care satisface nevoile localnicilor și turiștilor. Proprietarul este un medic militar ieșit la pensie, Sam James și soția lui, Alison. Tel: 757 121.
Parcare publică gratuită. Se aglomerează în week-end. Parcarea caravanelor și rulotelor este interzisă.
Un centru IT bine aprovizionat cu un personal tânăr și calificat. Oferă servicii de reparații și actualizare software pentru laptopuri și smartphone-uri. În timp de sezon sunt foarte solicitați.
A fost teren pustiu aproape de plajă, care a fost amenajat în anul 1953 pentru a comemora încoronarea prezentei regine.
Având numele anterior „Shepherd” strada duce în afara orașului. Noul nume i-a fost dat în anul când regina și-a sărbătorit jubileul.
Un restaurant de pește care s-a dezvoltat dintr-un magazin care servea pește pane cu cartofi prăjiți având ca proprietar un marinar ieșit la pensie, Dick Haddock, și soția lui Doreen.
Duce de la râu până la mare, trecând pe lângă Piața de Pește.
Începe de la Calea „Queen Elizabeth” și duce spre cinematograf și muzeu.
Un restaurant de pește foarte renumit servind o clientelă largă din zonă. Oferă pește proaspăt prins de pescari în ziua respectivă. Stridiile și midiile sunt specialitățile casei.
Deschis zilnic non-stop. Sunt întreținuți de către o echipă de voluntari locali.
Deschis zilnic non-stop. Sunt întreținuți de către o echipă de voluntari locali.
Accesul se face pe o potecă vizavi de autogară, sau pe o scurtătură dinspre strada școlii. Rațe și alte păsări acvatice cuibăresc aici. Câinii trebuie ținuți în lese.
Un oficiu poștal mic dar aglomerat oferind mai mult decât servicii poștale. Aici puteți găsi și ziare, reviste, cărți poștale, lapte, pâine și fructe. Deschis șase zile pe săptămână între 8-18. Este deschis și duminică între 8-12: serviciu mult apreciat de către localnici și turiști.
Se află deasupra stâncilor, dominând partea de est a plajei. Oferă o priveliște minunată asupra golfului și insulei.
De obicei primește mici nave de transport marfă, însă din când în când primește și nave mari de croazieră.
Oferă serviciu non-stop, operat de către membrii Gărzii naționale de Coastă. Anunță stația de bărci de salvare și/sau elicopterul local de salvare.
Banca principală a orașului. Deschis între 9:30-17:30 în zile lucrătoare, și între 10-12:30 sâmbătă. Există un bancomat în afara clădirii.
Pădure de mesteacăn și ilice care atrage o mulțime de păsări sălbatice. Este un refugiu idilic pentru iubitorii de plimbări. Inițial făcea parte dintr-o pădure mare. Din păcate a rămas numai o parte mică din ea care este însă protejată, este desemnată ca o zonă de interes științific deosebit.
Era numit Stația de pompieri, acum este cunoscut sub numele de „Serviciul de urgență și pompieri”. Mașinile de ultimă generație sun echipate sofisticat pentru combaterea situațiilor periculoase, inclusiv amenințări teroriste.
Oferă cursuri de 6 luni absolvenților în domeniul cunoștințe de bază de utilizare a calculatorului respectiv editare de text.
Un oftalmolog binevoitor și devotat publicului care este interesat în vindecarea ochilor și mai puțin de vânzările de ochelari de care poate nu au nevoie clienții. Oferă pregătire gratuită pentru cei care sunt dispuși să facă exerciții cu ochii.
O achiziție recentă a spitalului pentru a asigura locuințe pentru 12 asistente care provin din alte țări europene.
Specializat în expoziții ale artiștilor locali.
Acesta este sediul Uniunii Pescarilor, un sindicat susținut de membri locali.
Deținut de Consiliul Orașului și folosit pentru acomodarea profesorilor și angajaților din sectorul public.
Oferă o gamă completă de echipament maritim și materiale necesare reparațiilor.
Un local binecunoscut și frecventat de familii cu copii sau pe zile ploioase. La etaj sunt apartamente de lux cu priveliște spre mare..
Chioșcurile închiriază șezlonguri și saltele gonflabile, respectiv aici se pot cumpăra cremă de plajă, pălării de paie și ochelari de soare ieftine.
Un centru comercial frecventat de cumpărătorii de haine, așternuturi, prosoape, jucării și piese electronice. Are un restaurant la penultimul etaj cu o priveliște asupra orașului și a plajei.
Această parte a complexului portuar găzduiește în special feriboturi pentru autovehicule și feriboturi pentru pasageri, dar au loc aici și transporturi de mărfuri, în general.