CHOOSE LANGUAGE
Notification 2
Με ψιλή, χρυσή άμμο δυτικά της προβλήτας και κυρίως βότσαλα κοντά στα βράχια, ανατολικά της προβλήτας.
Τμήμα γεμάτο φυσικές λιμνούλες, ιδανικό για εξερεύνηση από τα μικρά παιδιά. Δεδομένου ότι η περιοχή μπορεί να αποδειχτεί επικίνδυνη σε κάθε παλίρροια, η επίβλεψη των παιδιών κρίνεται απαραίτητη.
Χτισμένη το 1874, καταστράφηκε εν μέρει από τις καταιγίδες το χειμώνα του 1924. Ξαναχτίστηκε το 1926. Σήμερα διαθέτει περίπτερο με καθίσματα που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα, καθώς και διάφορες άλλες εγκαταστάσεις.
Ο πρώτος φάρος χτίστηκε στην περιοχή το 1766, αλλά καταστράφηκε το 1899 κατόπιν πυρκαγιάς, προκειμένου να αναστηλωθεί με την παρούσα μορφή του. Ανοιχτό στους επισκέπτες μόνο σε περίπτωση καλοκαιρίας.
Καταφύγιο του μικρού αλιευτικού στόλου της πόλης, που τροφοδοτεί καθημερινά την ψαραγορά της.
Καλά εξοπλισμένο λιμάνι, που εξυπηρετεί διάφορα ποντοπόρα πλοία.
Δημιουργήθηκε το 1992. Το πλήρωμά του αποτελείται από ντόπιους και έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί σε κλήσεις εκτάκτου ανάγκης του Λιμενικού Σώματος ή απευθείας από σκάφη που βρίσκονται σε κίνδυνο.
Ανοιχτή καθημερινά (και τις Κυριακές) από τις 08:00 έως της 14:00 η ώρα.
Βάση για πλοία που μεταφέρουν αυτοκίνητα, φορτηγά, επιβάτες και εμπορεύματα προς και από την πόλη Κορκ της Ιρλανδίας.
Χτίστηκε το 1937. Το 2003 επεκτάθηκε και ανακαινίστηκε εκτενώς. Ανήκει στην εταιρεία «Luxury Breaks Inc.». Διαθέτει 24 δίκλινα και 18 μονόκλινα δωμάτια, καθώς και εσωτερική πισίνα. Για κρατήσεις, τηλεφωνήστε στο 757 900.
Αρχικά λειτούργησε ως παμπ, με την ίδια επωνυμία, ενώ το 1991 μετατράπηκε σε ξενοδοχείο 3 αστέρων. Σήμερα διαθέτει 12 δίκλινα και 10 μονόκλινα δωμάτια. Είναι ιδιοκτησία των Φιλ και Μαίρη Ουώλτερ, οι οποίοι παλαιότερα διεύθυναν και το παμπ. Το εστιατόριο του ξενοδοχείου προσφέρει καθημερινά μεσημεριανό και δείπνο. Για κρατήσεις, τηλεφωνήστε στο 757 101.
Μικρό ξενοδοχείο που διευθύνεται από την Ουέντη Γκέιτς και τον υιό της, Μπομπ. Διαθέτει 6 δίκλινα και 8 μονόκλινα δωμάτια, καθώς και δημοφιλές μπαρ με ζωντανή μουσική (κάθε Σάββατο βράδυ). Βρίσκεται επί της οδού Μίντουου. Για κρατήσεις, τηλεφωνήστε στο 757 333.New hotspot created at 2015-08-13 @ 32:37
Η πρόσβαση γίνεται από το δρόμο που διασχίζει το Λόφο των Λαθρεμπόρων. Σε όλες τις πλευρές του, το παρκινγκ περιβάλλεται από ψηλό φράχτη, για την προστασία των τροχόσπιτων και των ρυμουλκούμενων οχημάτων. Είναι ορατό μόλις αρχίσετε την ανάβαση του λόφου, αμέσως μετά την πρώτη στροφή.
Τμήμα με απόκρημνα βράχια, που ανεβαίνει περίπου 30 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας, προς τη βάση του Λιμενικού Σώματος που βρίσκεται στην κορυφή του Λόφου των Λαθρεμπόρων.
Εγκαινιάστηκε το 1946, παρά την έντονη αντίδραση των κατοίκων. Οι ιδιοκτήτες της αναγκάστηκαν να κατασκευάσουν ψηλό φράχτη και να συντηρήσουν γύρω του πυκνή βλάστηση, σε όλες τις πλευρές της.
Διαμορφωμένη με κούνιες, προσφέρει καταπληκτική θέα προς τη θάλασσα. Υποχρεωτική η επίβλεψη των μικρών παιδιών.
Χώρος πρασίνου, με δενδράκια, σημύδες και κάμποσους ανθοφόρους θάμνους. Αραιά υπάρχουν παγκάκια. Απαγορεύεται η ασυνόδευτη κυκλοφορία των σκύλων, καθώς και η ποδηλασία.
Μεγάλη υπαίθρια πισίνα κοντά στην παραλία, με δωρεάν πρόσβαση για το ευρύ κοινό. Στις δύο άκρες του, το κολυμβητήριο προβλέπεται με αποβάθρες για καταδύτες. Ο χώρος επιτηρείται από εξειδικευμένο εκπαιδευτή κολύμβησης. Ανοιχτό καθημερινά 07:00 το πρωί με 19.00 το βράδυ, από την 1η Μαΐου έως την 30 Σεπτεμβρίου.
Μικρά διακοσμητικά σιντριβάνια, στο κέντρο της Πλατείας Αγοράς. Διακοσμείται από τρεις βρύσες από σφυρήλατο σίδερο, που χρονολογούνται από την όψιμη βικτωριανή εποχή.
Κατασκευάστηκε πριν η γύρω περιοχή διαμορφωθεί ως παιδική χαρά. Σήμερα εδώ οργανώνονται συναυλίες, κυρίως από την τοπική μπάντα ποπ μουσικής, που παίζει εκεί κατά τις βραδινές ώρες.
Δύο μικρές φουσκωτές πισίνες για μικρά παιδιά, μια σε κάθε πλευρά του μουσικού περιπτέρου.
Δύο μικρές φουσκωτές πισίνες για μικρά παιδιά, μια σε κάθε πλευρά του μουσικού περιπτέρου.
Οι υπηρεσίες ταξί και μίνι-λεωφορείου προτιμούνται ανεξαιρέτως από όλους τους κατοίκους της πόλης. Προσφέρονται από τον Τρέβορ Κάρλισλ και το βοηθό του. Για παραγγελίες, τηλεφωνήστε στο 757100.
Η Δημοτική Αστυνομία κατέχει πλέον δικό της ιδιόκτητο κτήριο και εγκατέλειψε τους χώρους όπου φιλοξενούταν τα τελευταία πέντε χρόνια. Στο νέο Αστυνομικό Τμήμα υπηρετεί ένας επιστάτης, δύο αστυφύλακες και τρεις γυναίκες αστυνομικίνες. Εν ώρα υπηρεσίας, όλοι τους φορούν μπουφάν σε έντονο κίτρινο χρώμα. Για πληροφορίες, επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 757 999.
Η Ανίτα και ο Ρον Τέυλορ έχουν μετατρέψει το πρώην πρεσβυτέριο μονοκατοικιών, ιδιοκτησίας τους επί της οδού Τζέιμς, αριθμός 16, στα πιο δημοφιλή ενοικιαζόμενα δωμάτια με πρωινό σ’ολόκληρη την πόλη. Για κρατήσεις και πληροφορίες, τηλεφωνήστε στο 757 444, ή επικοινωνήστε μαζί μας στη διεύθυνση www,anita~ronb@b,jh.
Βρίσκεται κοντά στο Σιδηροδρομικό Σταθμό, σε κομβικό σημείο για διάφορα Κ.Τ.Ε.Λ. που συνδέουν τις γύρω πόλεις και χωριά. Για δρομολόγια και κρατήσεις εισιτηρίων, συμβουλευτείτε το www,wessex@bus,tr. Το εκδοτήριο είναι ανοιχτό καθημερινά 07:00 με 22:00 η ώρα.
Πηγαίνει παράλληλα με την παραλία, από το Σταθμό Πρώτων Βοηθειών, που βρίσκεται ανατολικά, μέχρι το Λιμενικό Σώμα. Κατά το μήκος του υπάρχουν διάφορα σνακ μπαρ και περίπτερα, όπου πωλούνται καπέλα για την παραλία και τον ήλιο και διάφορες κρέμες. Επίσης, από τους πολυάριθμους πάγκους, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν ξαπλώστρες και ομπρέλες ηλίου.
Με έδρα κοντά στο δυτικό άκρο της Κεντρικής Οδού, το εστιατόριο «Χονγκ Κονγκ» είναι το μοναδικό στην πόλη όπου μπορεί να βρει κανείς κινέζικο φαγητό. Το εστιατόριο, που πουλάει το φαγητό του και σε πακέτο, είναι πολύ δημοφιλές στην περιοχή.
Αρχής γινόμενης από την περσινή σεζόν, υπεύθυνη του μαγαζιού είναι η Σίνθια Μπλακ. Με την προσέγγισή της, αυτή προσέφερε στην Κεντρική Λεωφόρο μια εξωτική όψη, κυρίως εξαιτίας της πολύχρωμης τζαμαϊκανής διακόσμησης και των πορτοκαλί τραπεζιών και καρεκλών από το πεζοδρόμιο.
Ανάμεσα στο Γραφείο Τουρισμού και το Καφέ «Τζαμάικα», το κατάστημα εξυπηρετεί τόσο την τοπική κοινότητα των επαγγελματιών αθλητών, όσο και τους απλούς παραθεριστές. Διευθύνεται από τους αδελφούς Ουάτσον, ντόπιοι επαγγελματίες πωλητές σκαφών.
Έχει ανοίξει μόλις τρία χρόνια πριν. Απευθύνεται περισσότερο σε εφήβους και είναι γνωστό κυρίως για τα είδη ενδυμασίας για τα πάρτι και την παραλία.
Σε κομβικό σημείο της πόλης, είναι πλακόστρωτη με τοπικό μάρμαρο, ενώ στο κέντρο της προβλέπεται με μικρά σιντριβάνια. Από το 1905, κάθε Τρίτη και Σάββατο διοργανώνεται εδώ λαϊκή αγορά ,όπου πωλούνται φρούτα και λαχανικά. Πρόσφατα μάλιστα προστέθηκαν και πάγκους στους οποίους πωλούνται ψάρια, κρέας και γλυκά.
Πάντα γεμάτο από πελάτες και έτοιμο να δώσει χρησιμότατες συμβουλές στους επισκέπτες του. Εδώ προσφέρεται μεγάλο γκάμα ενημερωτικών φυλλαδίων και CD, πολύ χρήσιμα για τους τουρίστες. Με τη συνδρομή των ντόπιων εθελοντών, που ομιλούν διάφορες ξένες γλώσσες, το τουριστικό γραφείο διοργανώνει εκδρομές σε χώρους ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, καθώς και ξεναγήσεις στην πόλη.
Ανεγέρθη το 1527, στη θέση μικρής ρωμαϊκής βίλας. Καταστράφηκε το 1931, κατόπιν κεραυνού, ενώ μετά το Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο αναστηλώθηκε. Οι ακολουθίες τελούνται εδώ καθημερινά, και τις Κυριακές, στις 11:30 η ώρα, ενώ το Εσπερινό καθημερινά στις 18:30 η ώρα.
Βρίσκεται ανατολικά του ναού. Πλέον γεμάτο, δεν δύναται να φιλοξενήσει περισσότερους τάφους. Έχει προγραμματιστεί η επέκτασή του, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί από τα μέσα του καλοκαιριού.
Βρίσκεται νότια του πορθμείου και δεν απέχει πολύ από το ποτάμι. Πρόκειται για γενικό νοσοκομείο που διαθέτει Τμήμα Ατυχημάτων και Έκτακτης Ανάγκης. Ακριβώς δίπλα του, το γήπεδο ποδοσφαίρου χρησιμοποιείται για την προσγείωση του ελικοπτέρου διάσωσης, που μεταφέρει τραυματίες από ατυχήματα στη θάλασσα.
Βρίσκεται ανάμεσα στα Γαλλικά Ταχυδρομεία και το Ιντερνέτ Καφέ, στο νότιο τμήμα της Κεντρικής λεωφόρου, περίπου στη μέση της. Ιδιοκτήτες του είναι ο πρώην αλεξιπτωτιστής Μάικ Κλίφορντ και η συνεργάτιδά του, Ζανέτ. Ειδικότητά τους είναι το «real ale» και η τοπική μηλίτη. Το ζεστό και κρύο φαγητό που σερβίρεται εδώ είναι σπιτικό, λόγω για τον οποίο το παμπ προσελκύει πολλούς πελάτες. Το μαγαζί δεν διαθέτει τηλεόραση. Κάθε νύχτα του Σαββάτου, εδώ διοργανώνεται διαγωνισμό σκαφών.
Βρίσκεται δίπλα στο νοσοκομείο και χρησιμοποιείται από το τοπικό σχολείο και την ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης.
Δημοτικό σχολείο για μαθητές ηλικίας 7 έως 11 ετών. Το σχολείο φιλοξενεί επίσης και νηπιαγωγείο, για τα μικρότερα παιδιά.
Βρίσκεται στο νότιο τμήμα της λεωφόρου Βασιλίσσης Ελισάβετ, πάνω στο δρόμο που οδηγεί στο λιμάνι των φεριμπότ. Υπεύθυνος είναι ο Ουάλτερ Έσκροφτ, υιός του δημάρχου της πόλης. Το βενζινάδικο είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 06:00 το πρωί έως τις 23:00 η ώρα τη νύχτα. Για επικοινωνία, τηλεφωνήστε στο 757 808.
Ο ποταμός «Δυτικός» πηγάζει από το Χάμπσαϊρ και στο ταξίδι του μήκους 46 μιλίων προς τη θάλασσα περνάει δυτικά από την πόλη, διασχίζοντας πολλές αγροτικές κοινότητες.
Βρίσκεται απέναντι από τη νοσοκομειακή μονάδα και διαθέτει ευρύχωρο χώρο στάθμευσης. Κατά τη θερινή περίοδο, από το Μάιο μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, είναι ανοιχτό καθημερινά όλο το 24ωρο. Αποτελεί μέρος μεγάλης εθνικής αλυσίδας πολυκαταστημάτων. Για περισσότερες πληροφορίες, τηλεφωνήστε στο 757 128.
Πλούσιο σε σημύδες και πουρνάρια, το δάσος προσελκύει ευρύ φάσμα πτηνών της περιοχής, όντας ταυτόχρονα ειδυλλιακό καταφύγιο για τους περιπατητές. Αρχικά αποτέλεσε τμήμα μεγαλύτερου δάσους. Δυστυχώς, όμως, με τον καιρό έμεινε μόνο αυτή η δασική έκταση, η οποία προστατεύεται ως περιοχή ιδιαίτερου επιστημονικού ενδιαφέροντος.
«Ο βιβλιοπόντικας» βρίσκεται στη νότια πλευρά της Κεντρικής Λεωφόρου και επίσης νότια σε σχέση με το Ξενοδοχείο «Βικτωρία». Υπεύθυνός του είναι ο Νικόλας Στάντεν, αντικέρ στο επάγγελμα, που έχει γράψει πολλά βιβλία που σχετίζονται με την ειδικότητά του. Εδώ βρίσκει κανείς ποικιλία ειδών βιβλιοχαρτοπωλείου, ιδιαίτερα χρήσιμα στους παραθεριστές, καθώς και τοπικούς χάρτες και διάφορα καρτ ποστάλ.
Ιδιοκτήτες του είναι ο νεαρός Ιβάν Σαρπ, λάτρης των Τεχνολογιών Πληροφόρησης, και η σύζυγός του, Πένυ. Το κατάστημα λειτουργεί καθημερινά από τις 14:00 έως τις 22:00 η ώρα το βράδυ. Έναντι 1 λίρας, μπορείτε να χαρείτε μισής ώρας πρόσβασης στο διαδίκτυο και να απολαύσετε έναν εξαιρετικό καφέ, μαζί με κέικ ή σάντουιτς. Επίσης, το κατάστημα εμπορεύεται στυλό επαφής και μελάνια για εκτυπωτές.
Βρίσκεται κοντά στο σταθμό των Κ.Τ.Ε.Λ., προσφέροντας αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα. Διαθέτει 4 δίκλινα υπνοδωμάτια, όλα με ιδιωτικό μπάνιο, καθώς και μικρή τραπεζαρία και βεράντα με καθιστικό και ομορφότατο κήπο. Παλαιότερα, στο κτήριο φιλοξενούσες το Αστυνομικό Τμήμα της πόλης, που πλέον έχει τις δικές της ιδιόκτητες εγκαταστάσεις. Για περισσότερες, πληροφορίες, τηλεφωνήστε στο 757 211.
Ένα από τα αξιοθέατα της πόλης τα οποία οι τουρίστες επιβάλλεται να επισκεφθούν, όχι μόνο εξαιτίας της καταπληκτικής συλλογής κοχυλιών, αλλά κυρίως για να θαυμάζουν τη μακέτα της πόλης, που φιλοτεχνήθηκε με την ευκαιρία της συνταξιοδότησης του πρώην επικεφαλής του Πυροσβεστικού Σώματος της πόλης.
Στην «Αυτοκράτειρα» προβάλλονταν ταινίες ακόμα από την εποχή που αυτές ήταν χωρίς ήχο. Από τότε, τα καθίσματα έχουν αντικατασταθεί, ενώ ο κινηματογράφος έχει ανακαινισθεί στο σύνολό του. Σήμερα οι ταινίες προβάλλονται καθημερινά και διαδοχικά, από τις 14:00 η ώρα και μετά. Αυτή την εβδομάδα προβάλλεται η ταινία με τίτλο «Καταστροφή τα μεσάνυχτα», ενώ για την επόμενη έχει προγραμματιστεί η προβολή της ταινίας «Ο πόλεμος των ζόμπι».
Λειτουργεί καθημερινά (εκτός Κυριακής), από τις 20:00 η ώρα έως τα μεσάνυχτα, στους υπόγειους χώρους του μουσείου. Εδώ μπορεί κανείς να απολαμβάνει ζωντανή μουσική, που παίζει τοπική μπάντα. Η είσοδος στοιχίζει 2 λίρες. Διατίθενται και κάρτες διαρκείας (για δύο εβδομάδες), έναντι 9 λιρών.
Ένα καταφύγιο γαλήνης, όπου μπορεί κανείς να διαβάσει εθνικές και τοπικές εφημερίδες. Στο πλαίσιο της λειτουργεί Γραφείο πληροφοριών και προσφέρεται δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο, για 15 λεπτά.
Στο ανατολικό άκρο της Κεντρικής Λεωφόρου, το μουσείο είναι ορατό σ’όλο του το μεγαλείο. Ανεγέρθη το 1920, στη μνήμη των πεσόντων στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Μεταγενέστερα, προστέθηκε ειδική πλακέτα με τα ονόματα των πεσόντων στον πόλεμο του 1939-1945.
Το χειρουργείο της δρ. Πηνελόπ Μιντ βρίσκεται επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Ελισάβετ, στον αριθ. 7, και λειτουργεί καθημερινά, εκτός Σαββατοκύριακου, από τις 09:00 έως τη 13:00 η ώρα. Για ραντεβού, τηλεφωνήστε στο 757 600. Σε παρακείμενο κτίριο, ο συνέταιρός της, ο δρ. Λόρενς Κιγκ, προγραμματίζει επεμβάσεις κατά τις ίδιες ώρες.
Ο κύριος Τσαρλς Δρέπαρ διατηρεί οδοντιατρείο στο χωριό ήδη από το 1986. Το ιατρείο του βρίσκεται επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Ελισάβετ αριθ. 1, στη γωνία της Πλατείας Αγοράς.
Βρίσκεται δίπλα στο οδοντιατρείο, επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Ελισάβετ στον αριθ. 3., και λειτουργεί καθημερινά από τις 09:30 έως τις 17:00 η ώρα. Με λιγότερο από ένα χρόνο λειτουργίας, το κατάστημα ιδρύθηκε από τη συνταξιούχο δασκάλα Σάλλυ Κούιν και το σύζυγό της, λογιστή στο επάγγελμα.
Εκτός από το παραδοσιακό κούρεμα, η Τιμ και ο Μαρκ ειδικεύονται στην εξωτική κομμωτική, με πρότυπο τη μόδα του Λονδίνου. Μέχρι στιγμής, το κουρείο τους δεν σημείωσε μεγάλη επιτυχία στον τοπικό ανδρικό πληθυσμό. Για ραντεβού, καλέστε στο 757 996.
Πρόκειται για τρία γήπεδα στρωμένα με γρασίδι και όχι σκληρής επιφάνειας, ακριβώς δίπλα στην πισίνα. Η πρόσβαση είναι ελεύθερη. Όσοι χρειάζονται μπάλες ή ρακέτες, ας επικοινωνήσουν με τον προπονητή στο τηλέφωνο 757 987.
Πλοίο που τορπιλίστηκε από γερμανικό υποβρύχιο το 1944. Βρίσκεται στο βυθό της θάλασσας, με το κατάρτι του να στέκεται ακόμη όρθιο. Το σημείο του ναυάγιου ορίζεται καλά με σημαντήρες.
Μικρή μαρίνα, δίπλα στο λιμάνι του νησιού.
Βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Πλατείας Αγοράς. Εδώ συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.
Φέρει την επωνυμία «Βαρβάρα» και εξασφαλίζει στον οδοντίατρο πολλή δουλειά, δεδομένου ότι το μεγάλο φάσμα ακαταμάχητων ειδών ζαχαροπλαστικής νικά μέχρι και τη βούληση των πιο δυνατών ανθρώπων.
Ξύλινη σχεδία με μικρό βατήρα και μεταλλική σκάλα για καταδύσεις, αγκυροβολημένη στο βυθό της θάλασσας, περίπου 40 μέτρα μακριά από την ακτή.
Ειδικευμένοι ναυαγοσώστες που αγρυπνούν, από τον πύργο τους, για την ασφάλεια των παραθεριστών. Η υπηρεσία λειτουργεί καθημερινά από τις 06:00 έως τις 20:00 η ώρα, από την 1η Μαΐου μέχρι την 30 Σεπτεμβρίου.
Κύρια αρτηρία της πόλης. Ξεκινάει δυτικά, από την Πλατεία Αγοράς, και καταλήγει ανατολικά, στο Μνημείο των Πεσόντων. Είναι ο πιο εμπορικός δρόμος της πόλης.
Κομβικό σημείο που συνδέει την πόλη με την περιφερειακή πρωτεύουσα Έξετερ, δια μέσου σειράς μικρότερων πόλεων κατά το μήκος της ακτής.
Στενό μονοπάτι που συνδέει την οδό Μίντοου με τη λεωφόρο Βικτωρίας, ιδιαίτερα δημοφιλές λόγω της μεγάλης ποικιλίας άγριων λουλουδιών και των βατόμουρων που αφθονούν εδώ το φθινόπωρο.
Κύρια αρτηρία πρόσβασης στο ιδιαίτερα αγαπητό στους φωτογράφους Σιδηροδρομικό Σταθμό, που ανεγέρθη το 1897.
Ξεκινά από την Πλατεία Αγοράς και συνεχίζει παράλληλα με το ποτάμι της πόλης.
Διαμένει στη νότια πλευρά της πόλης, επί της οδού Χάιθ. Το μικρό του φαρμακείο εξυπηρετεί κυρίως ντόπιες οικογένειες, αλλά και παραθεριστές. Ανήκει και διευθύνεται από το συνταξιούχου στρατιωτικό γιατρό Σαμ Τζέιμς και τη σύζυγό του, Άλισον. Για παραγγελίες, τηλεφωνήστε στο 757 121.
Δωρεάν πρόσβαση για το κοινό. Γεμίζει κυρίως τα Σαββατοκύριακα. Απαγορεύεται η είσοδος σε τροχόσπιτα ή ρυμουλκούμενα οχήματα.
Καλά εξοπλισμένο κατάστημα υπολογιστών, με πολύ έμπειρο και εξυπηρετικό προσωπικό, αποτελούμενο κυρίως από νεαρά άτομα. Εδώ επισκευάζονται και αναβαθμίζονται φορητοί υπολογιστές και έξυπνες τηλεφωνικές συσκευές. Κατά τη διάρκεια της σεζόν, οι υπηρεσίες που προσφέρονται εδώ αποδεικνύονται πολυτιμότατες.
Παλαιότερα Χ.Υ.Τ.Α., το εξαιρετικής εμπορικής αξίας οικόπεδο, που βρίσκεται πολύ κοντά στην παραλία, έχει διαμορφωθεί με τη σημερινή του μορφή το 1953, με την ευκαιρία της στέψης της νυν βασίλισσας.
Γνωστή παλαιότερα ως το «Μονοπάτι του βοσκού», η λεωφόρος διασχίζει την πόλη από τη μια άκρη του μέχρι την άλλη. Η λεωφόρος πήρε το σημερινό του όνομα τη χρονιά που η βασίλισσα γιόρτασε τα ιωβηλαία της.
Άλλη ψαροταβέρνα της πόλης. Αρχικά άνοιξε ως κατάστημα ψαρικών και θαλασσινών. Στην πορεία, όμως, πήρε τη σημερινή μορφή ταβέρνας. Η αλλαγή οφείλεται στο συνταξιούχο του Ναυτικού, Ντικ Χάντοκ, και στη σύζυγό του, Ντορίν.
Εκτελεί δρομολόγια ανάμεσα στο ποτάμι και την παραλία, με ενδιάμεση στάση στην Ψαραγορά.
Συνδέει τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Ελισάβετ με το κινηματογράφο και το μουσείο της πόλης.
Πολύ δημοφιλής ψαροταβέρνα, με πελατεία από την ευρύτερη περιοχή. Εδώ μπορεί κανείς να βρει ολόφρεσκα θαλασσινά, που προμηθεύονται από ντόπιους ψαράδες. Η σπεσιαλιτέ του εστιατορίου είναι τα στρείδια και τα μύδια.
Ανοιχτά όλη μέρα, κάθε μέρα. Διατηρούνται πεντακάθαρα, από ομάδα ντόπιων εθελοντών.
Ανοιχτά όλη μέρα, κάθε μέρα. Διατηρούνται πεντακάθαρα, από ομάδα ντόπιων εθελοντών.
Προσβάσιμη από μονοπάτι απέναντι από το σταθμό Κ.Τ.Ε.Λ., ή από δρομάκι που ξεκινάει από το Δημοτικό Σχολείο. Φιλοξενεί πάπιες και άλλα υδρόβια πουλιά. Απαγορεύεται η προσέγγιση με σκύλους.
Μικρό, αλλά εξαιρετικά δραστήριο ταχυδρομείο, που παρέχει κάτι περισσότερο από ταχυδρομικές υπηρεσίες. Εδώ μπορεί κανείς να πει το καφέ του και να αγοράζει εφημερίδες, περιοδικά και καρτ-ποστάλ. Επίσης, εδώ πωλούνται γάλα, ψωμί και φρούτα. Ανοιχτό έξι ημέρες την εβδομάδα, από τις 08:00 έως τις 18.00 η ώρα, και την Κυριακή, από τις 08:00 έως τις 12:00 η ώρα. Οι υπηρεσίες που προσφέρει εκτιμώνται ιδιαιτέρως συνάμα από ντόπιους και επισκέπτες.
Γεμάτος βράχια, ο λόφος δεσπόζει το ανατολικό άκρο της παραλίας, προσφέροντας εξαιρετική θέα πάνω από τον κόλπο και το απέναντι νησί.
Φιλοξενεί κυρίως μικρά εμπορικά πλοία, αλλά κατά καιρούς καλωσορίζει και μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια γραμμής.
Επανδρωμένη 24/7, από μέλη της Εθνικής Ακτοφυλακής, που επιτηρούν το λιμάνι και παρέχουν υπηρεσίες διάσωσης με ελικόπτερο.
Κύρια τράπεζα της πόλης, ανοιχτή καθημερινά 09:30 με 17:30 η ώρα, και το Σάββατο από τις 10:00 έως τις 12:30 η ώρα. Στην είσοδό της υπάρχει μηχάνημα ανάληψης μετρητών.
Γνωστή παλιά ως Πυροσβεστική, η υπηρεσία φέρει σήμερα την επίσημη επωνυμία «Κατάσβεση & Διάσωση». Τελευταίας γενιάς, οι μηχανές κατάσβεσης που διαθέτει είναι κατάλληλες για την αντιμετώπιση επικίνδυνων καταστάσεων, συμπεριλαμβανομένων και των τρομοκρατικών απειλών.
Εδώ παραδίδονται μαθήματα διάρκειας έξι μηνών, κυρίως σε αποφοίτους της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που ειδικεύονται στην επεξεργασία κειμένου και επιθυμούν να αποκτήσουν βασικές δεξιότητες πληροφορικής.
Διορατικός και αυτοθυσίας οφθαλμίατρος, που ενδιαφέρεται περισσότερο για τα υγιή μάτια των πελατών του από ό,τι να πουλάει γυαλιά σε άτομα που ενδεχομένως να μην τα έχουν καν ανάγκη. Ο οφθαλμίατρος προσφέρει δωρεάν συμβουλές σε οποιονδήποτε είναι έτοιμος να κάνει απλές ασκήσεις για τα μάτια του.
Πρόσφατο απόκτημα του νοσοκομείου, προκειμένου να εξασφαλιστεί κατάλυμα σε δώδεκα νοσηλευτές οι οποίοι, ως επί το πλείστον, προέρχονται από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Φιλοξενεί έργα ζωγραφικής που φιλοτεχνούνται από ντόπιους καλλιτέχνες.
New hotspot created at 2015-08-15 @ 14:44
New hotspot created at 2015-08-15 @ 15:02
Είναι η έδρα του συνδικάτου των ντόπιων ψαράδων, που εκπροσωπεί αρκετούς από αυτούς.
Ιδιοκτησία του Δημοτικού Συμβουλίου, οι κατοικίες αυτές διατίθενται για τη φιλοξενία των εκπαιδευτικών και των λοιπών δημοσίων υπαλλήλων.
Αποθήκες ειδών θαλάσσιου εξοπλισμού και υλικών επισκευής, με ιδιοκτήτες διάφορους προμηθευτείς.
Δημοφιλής επιλογή τις βροχερές ημέρες, για οικογένειες με παιδιά. Στον πάνω όροφο διατίθενται πολυτελή διαμερίσματα, με ελκυστική θέα τη θάλασσα.
Εδώ ενοικιάζονται ξαπλώστρες και ομπρέλες και πωλούνται είδη παραλίας, όπως αντηλιακές κρέμες, ψάθινα καπέλα και φτηνά γυαλιά ηλίου.
Δημοφιλές μέρος για αγορά ρούχων, κλινοσκεπασμάτων, πετσετών, παιχνιδιών και ηλεκτρικών ειδών. Στον τελευταίο όροφο λειτουργεί εστιατόριο με καταπληκτική θέα την πόλη και την παραλία.
Πολυβραβευμένη σχολή για επαγγελματίες καταδύτες. Εδώ προσφέρεται δυνατότητα ενοικίασης εξοπλισμού, για μαθήματα 5 ημερών. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε στη διεύθυνση www,diving@professionals, ή στο τηλέφωνο 757 700.
Μέρος του λιμανιού που εξυπηρετεί κυρίως ως πορθμεία για πλοία και επιβατηγά οχηματαγωγά και γενικά για φορτοεκφόρτωσης των εμπορευμάτων.